≫ 

Pakao za Ronalda: Portugal ili Italija propuštaju Mundijal

Najgori mogući put za Portugalce, koji će prvo igrati protiv Turske na domaćem terenu, a potom i potencijalno protiv Italijana

  • 41
FK fudbalska reprezentacija Srbija Portugalija Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije uspeli su da u Lisabonu obezbede svoju kartu za odlazak na Mundijal u Kataru, ali te sreće nisu bile mnoge druge evropske selekcije, koje su već ili ispale ili će kroz baraž morati da se domognu jedne od tri ulaznice za Svetsko prvenstvo.

Danas je u Cirihu održan žreb za baraž u koji je Srbija poslala Portugalce. Uz njih, u prvom šeširu su se našle reprezentacije Škotske, Italije, Rusije, Švedske i Velsa. Na drugoj strani su ostali Turska, Poljska, Severna Makedonija, Ukrajina, Austrija i Češka Republika.

Parovi polufinala plej-ofa su sledeći:

(1) Škotska - Ukrajina

(2) Vels - Austrija

(3) Rusija - Poljska

(4) Švedska - Češka Republika

(5) Italija - Severna Makedonija

(6) Portugal - Turska

Pravila su takva da će se prvo igrati polufinala i to na terenima selekcija koje su bile u prvom šeširu na žrebu, da bi potom ukrštanjem bila odigrana i finala.

FIFA žreb Foto: Youtube / FIFA TV / Printscreen

Samo pobednici tih susreta moći će da dođu do ulaznice za Katar, odnosno jedne od tri preostale karte. U finalu se sastaju pobednici prvog i drugog polufinala, potom trećeg i četvrtog, a onda i petog i šestog.

U finalu će domaćini biti pobednici polufinala između Velsa i Austrije, koji će dočekati boljeg iz duela Škotske i Ukrajine. Kod kuće će u finalu igrati i Rusi ili Poljaci protiv jednog iz duela Švedske i Češke. A Portugal je na ovom drugom žrebu "dobro" prošao, jer će ako savlada Tursku, igrati kući i protiv Italije ili Severne Makedonije.

Utakmice će se igrati od 24. do 29. marta naredne godine, dakle samo tri dana pred žreb za Svetsko prvenstvo koje će se održati 1. aprila, a na kojem će se naći i ime Srbije.

Video: Šta znači reč piksizam? Saša Zdjelar o bezobrazluku i inatu Srbije i selektora Stojkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strelac

    26. novembar 2021 | 19:57

    Hvala ti Mitroviću,učinio si za Srpski fudbal kao niko do sad..

  • Goa

    26. novembar 2021 | 18:01

    Koji smo mi carevi ! 😀

  • Zoki

    26. novembar 2021 | 18:48

    Italija mi je draza od Portugalije... Samo zbog plačljivka nadobusnog Rolanda..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA