Novi udarac Superligi: UEFA dobila podršku od vrhovnog izvršioca EU u borbi protiv monopola

Nikako da priča o novom takmičenju i definitivno ode "pod tepih"

  • 5
UEFA Champions League, Liga šampiona logo Lisabon 2020 Foto: Tanjug/AP

I dalje se vidi dim u sukobu između UEFA i Superlige Evrope, a to obično znači da ima i vatre. Čitav slučaj završio je na sudu, gde se drugopomenuti nadaju da će oboriti stavove čelne evropske kuće fudbala.

Međutim, UEFA je dobila podršku od strane velikih pravnika za politiku Evropske unije, među kojima je i vrhovni izvršilac za poslove borbe protiv monopola, koji tvrde da će sud gledati kolika je dobrobit celog projekta za evropski fudbal u aktuelnoj situaciji.

Oboreni su argumenti da će zatvoren sistem doneti dobro fudbalu. Isto tako se govorilo o potencijalnim kaznama koje je UEFA najavila za sve učesnike Superlige, navodeći ranije da je došlo do zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Vrhovni izvršilac Evropske unije za poslove borbe protiv monopola smatra da je potpuno normalno da neko ima pravo da odbija događaje ukoliko oni ugrožavaju legitimitet u sportskom smislu, a situaciju su uporedili sa skejtbordingom, gde se 2017. godine dogodila slična situacija.

Očekuje se da se strane pojave pred sudom Evropske unije naredne godine, a blizu 15 zemalja dalo je svoje mišljenje o navedenoj temi.

Video: Piksi otkrio zašto nema igrača Zvezde i Partizana u reprezentaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • monopol

    26. novembar 2021 | 19:00

    fifa i misel platini ucenili katar ako zele da budu organizatori mundijala moraju da kupe psg (pari san zermen) receno ucinjeno.katar je vlasnik psg-a i domacini mundijala.

  • baba smilja iz darosave

    26. novembar 2021 | 18:48

    kako je moguce da uefa i fifa ne drze monopol ko im je konkurencija ?

  • baba smilja iz darosave

    26. novembar 2021 | 18:52

    borba protiv monopola ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA