≫ 

Juventus proneverio 50 miliona evra? Anjeli i Nedved vodeće figure novog skandala

Federalna finansijska policija u subotu ujutro "upala" u centralu kluba "Kontinasu" i odatle sakupila sva dokumenta koja bi mogla biti od koristi u istrazi koja se fokusira na period od 2018. do 2021. godine

  • 2
Andrea Anjeli

Foto: screenshot/youtube.com/Juventus

Udarna "fudbalska" vest stiže nam sa severa Apenina, u centru zbivanja je velikan Juventus, koji se našao pod lupom istražnih organa i policije zbog, kako se navodi, pronevere velikog novca - čak 50.000.000 evra!

Kako prenosi list "La Gazzetta dello Sport", pod istragom se nalaze šestorica funkcionera iz top menadžmenta kluba, među kojima su predsednik Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved i bivši sporetski direktor Fabio Paratići koji je u međuvremenu napustio "bjankonere" i sada je u Totenhemu.

Svi oni se sumnjiče da su odgovorni za proneveru pomenutog novca zbog čega bi, ako se dokaže krivica, mogli da dobiju i dugogodišnje zatvorske kazne.

Pomenuti italijanski mediji prenosi da je Federalna finansijska policija u subotu ujutro "upala" u centralu kluba "Kontinasu" i odatle sakupila sva dokumenta koja bi mogla biti od koristi u istrazi koja se fokusira na period od 2018. do 2021. godine.

Čitavu akciju je pokrenulo javno tužilaštvo u Torinu posle istrage državne agencije za kontrolu poslovanja (CONSOB) i finansijsku kontrolu pod okriljem FS Italije (COVISOC).

"La Gazzetta dello Sport" piše da su, pored ostalog, pronađene nepravilnosti u slučajevima transfera Miralema Pjanića i Artura Mela 2020. godine. Bosanskohercegovački fudbaler je prešao iz torinskog kluba u Barselonu, dok je Brazilac iz katalonskog kluba stigao u tabor "Stare dame".

- Inspektori jedinice ekonomsko-finansijske policije u Torinu, dobili su istrukcije da pronađu dokumentaciju i druge korisne elemente koji se odnose na finansijske izveštaje kluba odobrene u godinama od 2019. do 2021. godine, a odnose se na kupovinu i prodaju prava na sportski učinak igrača i redovono sastavljanje finansijskih izveštaja. U ovom trenutku aktivnosti su usmerene na utvrđivanje krivčnog dela lažne komunijkacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta. Rasmaztraju se različite operacije transfera profesionalnih igrača i u sluge koje pružaju neki agenti uključeni u relativne posrednike - stoji u zvaničnom saopštenju Javnog tužilaštva u Torinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    27. novembar 2021 | 10:47

    Voleo bih da ih ugase i uzmu sve titule od osnivanja, jer su klub koji je otvoreno namestao godinama.

  • Melbourne

    27. novembar 2021 | 11:57

    Ponovo druga liga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA