≫ 

Haos na Skupštini Bajerna, Bavarci ne žele da im kompanija iz Katara bude sponzor

Burno je bilo u Minhenu u petak

  • 0
skupština bajerna Foto: twitter/dw_sports

Godišnja Skupština Fudbalskog kluba Bajern koja je održana u petak prerasla je u sukob suprotstavljenih strana, buru, uvrede, negodovanje, i to sve zbog jedne tačke dnevnog reda: produženje saradnje sa jednim od glavnih sponozra, kompanijom Katar Ervjez. 

Iako je na kraju potvrđena dalja saradnja sa ovom kompanijom, do 2023. godine, veliki broj članova Skupštine se žestoko pobunio, pokušao i da spreči izglasavanje, zbog čega je atmosfera na skupu bila prilično naelektrisana.

Ispred grupe koja se protivi nastavku partnerstva sa pomenutom kompanijom, za govornicom se pojavio advokat i član Skupštine Mihael Ot, koji je zahtevao da se ne ulazi u novi aranžman sa spornim sponzorom zbog činjenice da Katar kao država prednjači u kršenju ljudskih prava i sloboda. Ot je čak pozvao sud u Minhenu da delegira u ovom slučaju.

Otov predlog da se odluka o produžetku saradnje sa Katar Ervejzom stavi na izglasavanje nije prošla, ali je zato uspeo da izdejstvuje glasanje da Bajern kao klub mora da se bori protiv diskriminacije. Taj predlog je na glasanju dobio 77.8 procenata podrške članova Skupštine.

- Mi smo Bajern, ti nisi! Ua! Ua!- vikali su sa svojih mesta u nekoliko navrata, često i horski, članovi Skupštine predsedniku Herbertu Hajneru pokušavajući da ga odvrate od ideje da nastavi saradnju sa pomenutom kompanijom iz Katara.

In the face of President Herbert Hainer's reluctance to terminate his contract with the airline, many supporters shouted: "We are Bayern, not you!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA