≫ 

Žota preboleo poraz od Srbije, s dva gola presudio Svecima i popeo Redse na 2. mesto u PL

Zgromio je Liverpul na svom terenu ekipu Sautemptona

  • 0
Diogo Jota Foto: Tanjug/AP

Sautempton je ove sezone bio tvrd orah za mnoge ekipe u Premijer ligi, međutim, Liverpul im je "objasnio" ko je trenutno jedan od najmoćnijih ekipa u Evropi. Redsi su na svom Enfildu slavili veoma ubedljivo sa 4:0, uz dva gola Diogoa Žote i po jedan Virdžila Van Dajka i Tijaga Alkantare.

Ove sezone će Premijer liga biti izuzetno zanimljiva u borbi za titulu, čak pet ekipa su u nekoliko bodova razmaka, dok se iz utakmice u utakmicu može videti sve veća borba timova poput Liverpula, Čelsija, Vest Hema i Mančester Siti.

Već u drugom minutu je pokazao Liverpul svoju nadmoć, Robertson je ubacio loptu u srce peterca, a tamo ju je dočekao Žota koji je postigao gol i time doveo svoju ekipu u vođstvo.

Diogo Jota Foto: Tanjug/AP

Nastavila je ekipa iz istoimenog grada svoju dominaciju, jednostavno, nisu pustili Sautempton na miru nijednog trenutka. Pritisci su urodili plodom tačno pola sata nakon što je Žota postigao prvi gol, Portugalac je postigao i drugi, svoj na meču, ali i drugi za njegov klub.

Salah je dobio idealnu loptu od Hendersona, poslao je loptu kroz peterac gde nikog nije bila i pronašao je samog Žotu na drugoj stativi kome nije bilo teško da pogodi prazan gol.

Treći gol je bio delo Tijaga Alkantare, koji je konačno krenuo da igra i pokazuje zašto je i postao deo Liverpula. Driblingom je izbacio jednog igrača, potom i drugog i šutirao je jako. Lopta je pogodila jednog fudbalera, te tako prevalila golmana Sautemptona i završila iza njegovih leđa.

Konačnih 4:0 postavio je Virdžil Van Dajk koji je ostao neometan posle jednog kornera, lopta mu je doslovno pala na nogu na nekih 11 metara od gola, što je bilo dovoljno za štopera njegovog renomea da postigne sjajan gol.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Projektil poslat u samo rašlje: Zemun poveo golčinom u derbiju protiv OFK Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA