≫ 

Zvezda rutinski "ubila" Spartak: Tri gola crveno-belih stavlila Partizan pod pritisak

Izabranici Dejana Stankovića odigrali su odličan meč na stadionu "Rajko Mitić"

  • 41
FK Crvena zvezda - FK Spartak Subotica Foto: MN Press

Rutina i ništa više. Fudbaleri Crvene zvezde bez apsolutno ikakvih trzavica uspeli su da savladaju Spartak na svom stadionu. Kontrolisali su situaciju apsolutno tokom čitavog meča, gosti nisu imali ama baš nijednu veću šansu za pogodak i na kraju je Zvezda ponovo "istopila" razliku crno-belih na samo tri boda - 3:0 (1:0).

Koliko je Zvezda bila dominantna govori činjenica da je konstantno kod sebe držala loptu u nogama, pritiskala Subotičane, a da su ovi za čitavih uvodnih 45 minuta samo jednom uputili šut ka golu i to sa velike distance.

Prvi gol pao je u ranoj fazi meča preko Milana Rodića. Ben je centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, lopta je došla do njegovog saigrača koji je uleteo iz drugog plana i već u 9. minutu je na semaforu pisalo 1:0.

Jedinu "šansu" Spartak je imao preko Abrahama na dva minuta pred kraj prvog poluvremena. Igrač gostiju šutirao je sa oko 20 minuta, ali je Borjan sjajno odreagovao i prosledio loptu u korner.

Drugi pogodak došao je već u prvom minutu drugog poluvremena. Uspavala se odbrana Spartaka, Filipo Falko je dodao loptu do Bena koji je pretrčao odbranu gostiju i samo prosledio loptu pored golmana gostiju.

Tačku na sve stavio je El Fardu Ben koji je u 71. minutu uspeo da iskoristi još jedan kiks odbrane Subotičana. Sudarili su se golman Dubljević i jedan defanzivac, lopta je došla do napadača Zvezde i ovaj je samo uspeo da je smesti u praznu mrežu za 3:0.

Prethodno je crveno-belima poništen pogodak Falka osam minuta ranije i to zbog toga što je glavni sudija procenio da je Ben uticao na igru kod šuta njegovog saigrača na petercu.

Zvezda je pobedom prišla Partizanu na tri boda zaostatka, a podsetimo da crno-beli već od 16.30 časova imaju šansu da skupe nova tri boda na gostovanju Voždovcu na krovu Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici.

Crvena zvezda - Spartak 3:0 (1:0)

Strelci: Rodić 9, Ben 46, 71

Stadion: Rajko Mitić.

Sudija: Marko Ivković.

Gledalaca: 5.286

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić (od 64. Gobeljić) - Petrović, Srnić (od 64. Stanić) - Ben (od 74. Lazetić), Ivanić, Katai (od 74. Krstičić) - Pavkov (od 46. Falko).

Spartak (4-4-1-1): Dubljanić - Branković (82. Šćepanović), Ivančević, M. Bogićević, Milošević (od 57. Marčić), Bijelović, Šimura, Vidaković, Srećković (od 82. Mihajlović), Abraham, Nikolić (od 82. Todoroski).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Trener Ludogoreca najavio da će igrati za Zvezdu u poslednjem kolu: Protiv Midtjilanda na pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RanGo

    28. novembar 2021 | 14:50

    A zasto je poseta ovako slaba gde su placeni severci??? A da oni su zaduzili palice na,drugom,su mestu...opravdan izostanak

  • miro

    28. novembar 2021 | 14:19

    Hajte braco Srbi batalite ove kmeakavce JSD propale drzave.Videli smo svi protiv Flore i Faune koliko vrede.

  • Žarkov Dragan

    28. novembar 2021 | 16:03

    Zašto postoje sudije iz var sobe kada ne može da odluče sami nego mora glavni sudija da pogleda.Loša odluka glavnog sudije koji poništava čist go jel Ben nije učestvovao u akciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA