Kritike Portugalcima posle lakrdije: Predsednik kluba plakao, javili se poznati igrači

Nema sumnje da će u Savezu morati da stave prst na čelo i da porazmisle o eventualnom ponavljanju meča o kojem priča ceo svet

  • 2

Ne prestaju odjeci širom sveta nakon dešavanja sa utakmice između Belenenseša i Benfike koja je prekinuta zato što domaći igrači nisu imali dovoljno igrača da nastave susret zbog toga što je njih 17 bilo pozitivno na koronavirus.

Istrčali su sa devetoricom na teren, primili su sedam golova u prvom poluvremenu, potom je jedan igrač domaćih samo pao na teren na početku drugog dela igre. Nije mogao (ili želeo) da nastavi i sudija je prekinuo utakmicu.

Ali krivci ovde nisu ni fudbaleri Belenenseša, niti igrači Benfike koji su samo radili svoj posao. Međutim, rigidna pravila Fudbalskog saveza Portugalije i tamošnjih zdravstvenih čelnika naišla su na ogromnu bujicu nezadovoljstva svih u svetu koji traže da se ova utakmica pod hitno poništi i ponovi. Neki tvrde da su krivi i vlasnici TV prava koji nisu dopustili da se meč barem pomeri.

Normalno, zato i ne čudi ljudska reakcija predsednika Belenenseša, Ruija Pedra Soareša koji je samo briznuo u plač kada je Benfika povela sa 7:0. Nije mogao da izdrži, jer ono nije bio fudbal, već njegova sahrana.

 

Domaći su nakon meča dali zajedničku izjavu, videlo se u njihovim rečima da je sve ovo što se dešavalo u Prvoj ligi Portugala na granici skandala i da je nezapamćeno i u nekim amaterskim ligama.

- Fudbal ima srce samo ako je takmičarski. Fudbal ima srce samo ako je zaista sportski. Fudbal ima srce samo kada je primer javnog zdravlja. Danas je fudbal izgubio srce - rekli su oni.

 

U javnu kritiku upustile su se i velike zvezde poput Bernarda Silve koji je putem svog Tvitera upitao čelnike Fudbalskog saveza Portugala zašto meč nije pomeren?

- Šta je ovo? Jesam li ja jedini koji ne razume zašto utakmica nije odložena? - napisao je Silva i dobio odgovor od Rubena Neveša, njegovog kolege iz Vulverhemptona.

- Upravo moj prijatelju. Nije jednostavno ni moguće razumeti ili samo mi ne razmišljamo na pravi način - ironično je rekao Ruben.

Video: Golman Kolubare poklonio vođstvo TSC-u: Ispustio loptu posle centaršuta Vukiću pred noge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AV GP

    28. novembar 2021 | 14:19

    Dovoljno je bilo 2 - 0 i lagano do kraja, a ne iživljavanje. Ružno i tužno. Definitivno, sport gubi smisao.

  • Ckm

    28. novembar 2021 | 15:41

    Desilo se jednom i kod nas, 5 na 3 u basketu. Bez blama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA