≫ 

Voždovac nije Flora: Partizan bauk za Zmajeve, Rikardo i Menig blistali!

Laka, prelaka pobeda lidera na tabeli

  • 97
partizan Foto: MN Press

Možda su u Partizanu strepeli od gostovanja Voždovcu, posle neslavne epizode u Ligi konferencija, ali se ispostavilo da nema razloga za brigu, jer su crno-beli na teškom gostovanju bili na visoni zadatka I prilično lako slavili sa 3:0. Golove za tim Aleksandra Stanojevića su postigli Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš I Danilo Pantić, čime su povovo vratili šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. 

Bez šestorice prvotimaca se Partizan suprotstvaio Voždovcu “na krovu”, prilično umoran i uzdrman šokantnim porazom od Flore, minulog četvrtka, ali je deloovalo da je upravo to upozorenje u Estoniji probudilo crno-bele, koji su u minulom meču delovali znantno bolje, konkretnije.

Za početak, Partizan se na Voždovcu nametnuo od prvog sudijskog zvižduka, Stanojevićev tim je stajao duboko u polju domaćina, vršio presing na poslednju liniju, ne dozvoljavajući Lintinim izabranicima da valjano uđu u utakmicu, niti povežu više od dva ili tri pasa.

kvinsi menig Foto: MN Press

Dobro su gosti stajali u polju, odlično pokrivali prostor I bili agresivni u momentima kada bi Voždovac pokušao da organizuje napad. Onemogućen je prenosni pas, a kada bi igrači “zmajeva” pokušali da mirno kombinuju i iz poslednje linije nađu “puktinu” koja bi im kasnije omogućila benefite, Partizan ih je presingom primoravao na odigravanje u “širinu”, na bokove, gde bi se obično dogodila greška, posle koje je tim iz Humske dospevao u dobre situacije.

Dominirao je Stanojevićev tim u uvodnim momentima, kontrolisao dešavanja na terenu i lako dolazio pred kazneni prostor Voždovca, ali su u nekoliko navrata crno-beli previše ili komplikovali ili odigravali bez koncentracije.

Udarci Jojića, Rikarda i Pantića sa distance su zaplašili, ne I ugrozili previše domćina, no, kako se meč razvijao Partizan je nalazio sve bolja rešenja u završnoj trećini. Da je bilo samo malo više fokusa u završnici napada, gosti iz Humske su od 20. do 30. minuta mogli da stave tačku na utakmicu. U tom periodu dve kolosalne prilike je propustio Kvinsi Menig, pošto se oba puta spetljao pred golom Prekovića, jednom prilikom prijema, drugi put jer je previše razmišljao u momentima kada je trebalo da šutira u gol.

saša zdjelar Foto: MN Press

Isto važi i za Rikarda, koji je imao dve dobre situacije, s tim da je u jednoj od njih, iako je mogao da ugrozi gol Voždovca, odlučio da asistira upravo Menigu, što se neslavno završilo.

U poslednjih 15-tak minuta, Voždovac je, koristeći mali pad u igri crno-belih, ali i greške koje su počele da se potkradaju, uspeo da uspostavi balans u polju I lakše dolazi do situacija iz kojih bi ugrozio Popovića. Jednu takvu je domaćinu omogućio Jojić, koji je “prodao” loptu Milojeviću na sredini terena, pukla je kontra, posle koje je začetnik iste (Milojević) odigrao na bok ka Stanisevljeviću, a potom umakao Saničaninu iza leđa i šutirao glavom sa pet metara u – stativu.

Taman je Voždovac uspostavio kakvu-takvu ravnotežu, Partizan je postigao vodeći gol, kako treneri vole da kažu – u pravi čas. Igrao se 40. minut, crno-beli su izašli visoko u presing, potisli domaćina gotovo u kazneni prostor, pa je golman Preković bio prinuđen da interveniše. Učinio je to vrlo loše, Saša Zdjelar je presekao pas u opasnoj zoni, lopta je stigla do Pavlovića, koji ju je odmah produžio ka Menigu, a Holanđanin prvo okrenuo čuvara kao na ringišpilu, potom i sjajno pogodio dalji ugao - 0:1.

Koliko god se Partizan mučio u prvom delu da reši dobre situacije pred golom Voždovca, toliko je nastavak doneo rutinu u završnici, koja je domaćina poslala “u arhivu” za samo deset minuta. Pokušaj crno-belih iz prekida i beg Milojevića, koji je okončan udarcem pored gola Popovića možda I nije nagoveštavao takav rasplet, no, crno-beli su ovoga puta bili tačni kao "švajcarski sat". U 50. minutu Voždovac je kombinovao na 35 metara od gola gostiju, nameru je ponovo pročitao Zdjelar, koji je po oduzimanju lopte izbacio Meniga na desnom boku, a Holanđanin posle trka šalje takođe sjajan pas ka Rikardu, koji je pozicionirao između dva defanzivca, izbegao ofsajd I onda rutinski pogodio dalji ugao – 0:2.

Nije se Voždovac praktično ni sabrao, a Partizan je još jednom demonstrirao igru iz tranzicije, s tim da je ovoga puta odabrano rešenje posle dugog pasa, koje je i na krilima sreće našlo put do novog gola. Bio je to 55. minut, Jojić je uputio odličan pas sa sredine terena, preko odbrane Voždovca, ka Rikardu koji je pokušao da dribla čuvara, ali je “rikošetom” lopta došla do Danila Pantića na petercu i egzekucija je bila neminovna – 0:3.

Počeli su ubrzo treneri sa izmenama, Stanojević da bi osvežio tim I održao ritam, Linta, pak, da bi spasavao šta se spasti može, no, tim mu je već bio rezultatski poražen i demoralisan, pa je Partizan nastavio da domira i stvara prilike pred golom Prekovića.

Mogli su gosti do gola preko Pantića, koji je prvo slabo odreagovao u kaznenom prostoru “zmajeva”, ali je ubrzo i on iskoristio loše ispucavanje Prekovića nogom, presekao pas, potom i uposlio Lazara Pavlovića čiji udarac je završio u spoljašnjem delu mreže.

Sve što je Voždovac uspeo da uradi u drugom delu svelo se na akciju Hajdina i Vujnovića u 73. minutu, koja je okončana očajnim prijemom, iako se drugopomenuti našao sam pred Popovićem. Na suprotnoj strani, crno-beli su, zbog viška prostora, otvorene igra domaćina, mogli da napune do vrha mrežu Prekovića, jer su u izglednim pozicijama bili Rikardo, potom rezervista Lutovac, koga je Jojić spojio sa golom (šut pored stative), pa i Jović, ali rezultat je ostao nepromenjen do kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    28. novembar 2021 | 18:05

    Флора им се није склонила...можда неће ни Анортозис...мада, реално, какве су то екипе...а змајеви доообро увежбали склањалицу

  • Mića

    28. novembar 2021 | 19:00

    Kakva sklanjalica, tipična. Onaj nije ni sjeo u fotelju predsjednika FSS, a več radi posao.

  • Fiki

    28. novembar 2021 | 18:47

    Zamislite samo kakva je naša liga ,kad ona bedna Flora dobije Partizana i to ladno,a ovde se šetaju kroz ovu ligu ,jad i beda od lige ,zato neće niko ni da gleda .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA