≫ 

Čelsi udavio Junajted kao zmija žabu, gosti čudom izvukli bod u Londonu

Centralna figura meča Žoržinjo, "namestio" gol gostima pa pogodio iz penala - 1:1

  • 3
FK Čelsi - FK Mančester junajted Foto: Tanjug/AP

Čelsi je protiv Mančester junajteda pokazao koliko je u ovom trenutku bolji, kompletniji, zreliji i moćniji tim, ali nije pobedio. Slobodno možemo konstatovati posle uzbudljivog derbija 13. kola Premijer lige, Junajted je spletom srećnih okolnosti osvojio bod protiv lidera i evropskog prvaka, na njegovom bunjištu - 1:1.

Podatak da je Tuhelov tim imao 24 udarca ka golu rivala, a gosti tek 3, verno svedoči o odnosu snaga na terenu u nedelju popodne u Londonu. Da ne beše De Hee na golu "Đavola" crno se moglo pisati Kerikovom sastavu, Španac se razbranio u kritičnim trenucima i ključno doprineo da se uzme veliki bod na terenu favorita.

Osim De Hee, centralna figura meča bio je Žoržinjo, čiji je početnički kiks kumovao vođstvu gostiju u 50. minutu (Sančo), a penal koji je realizovao doneo egal i najavu velikih uzbuđenja koja smo gledali do kraja utakmice.

Žoržinjo nije ustuknuo, izveo je kazneni udarac uprkos malerima koji ga prate (promašio penal za Italiju u 90, kiks na ovoj utakmici) i doneo potpuno zasluženo rezultatsko poravnanje. Prethodno, Van-Bisaka je nesmotreno pokupio nogu Tijaga Silve u kaznenom prostoru, penal čist "kao suza", a Brazilac sa italijanskim pasošem savladao dotad savršenog De Heu.

Španac je u prvom poluvremenu bio na visini zadatka, odbranio je nekoliko teških udaraca igrača Čelsija, potvrdio klasu, a kada je Sančo pogodio za vođstvo sve je slutilo na "hepiend" gostiju. Ipak, Čelsi nije dozvolio slavlje posrnulog rivala koji je, iznenađujuće, krenuo bez Ronalda u postavi, a primio je gol baš kada je Portugalac bio u igri (zamenio Sanča).

Nastavak je doneo ogromnu terensku dominaciju Čelsija, veliki pritisak lidera na tabeli, ali i jednu baš izglednu priliku za goste.

Sve što je Mančester danas napravio, napravio je zahvaljujući pacerskim greškama rivala. Poput Žoržinja, loptu je u 85. minutu gostima kao na tacni servirao golman Mendi. Nonšalantno je odigrao Fredu pravo u noge, ovaj imao šansu da se proslavi, ali je toliko loše izveo lob udarac da je gotovo dobacio loptu senegalskom čuvaru mreže.

Konačno, u nadoknadi vremena (igralo se sedam minuta dodatno) Ridiger se hvatao za glavu, svi na stadionu pali u nevericu. Nemac je bio na nekoliko metara od gola kada mu je lopta savršeno pala na kopačku. Bez zadrške je "tukao" i lansirao je preko gola...

Tako je Čelsiju propala poslednja šansa da preokrene i uveća prednost nad prvim pratiocima Mančester sitijem i Liverpulom u trci za titulu utroje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    28. novembar 2021 | 19:42

    Imao je Mancester utakmicu,dok nije usao Ronaldo,cim je usao primili gol posle minute.Da ga je trener ostavio na klupi ostalo bi 1:0.

  • KB

    28. novembar 2021 | 21:08

    Ronaldo ce upropastiti Mancester, kao sto je Juvenrus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA