≫ 

Fudbaleri Belenenseša nadrljali: Kod svih 13 igrača i osoblja otkriven omikron soj korone

Podsetimo, zbog njih se podigla prašina u javnosti pošto su na teren istrčali sa devetoricom igrača protiv Benfike

  • 2
Predsednik Belenenseša

Foto: Twitter / Printscreen

Saga o sada već čuvenom duelu između Belenenseša i Benfike koji je prekinut posle 47 minuta i vođstva gostujućeg tima od 0:7 dobila je novi nastavak, a vezan je za zdravstvenu situaciju domaće ekipe.

Predsednik domaće ekipe plakao je zbog činjenice da je njegov sastav zbog pozitivnih testova na koronu morao na teren sa devetoricom, od čega su dvojica bili golmani. Poznati fudbaleri kritikovali su portugalsku fudbalsku federaciju što se meč uopšte održao i što nije odložen, a tamošnje fudbalske vlasti sada će biti pod još većim pritiskom.

Naime, Zdravstveni institut ove zemlje obelodanio je da je Portugal otkrio čak 13 slučajeva nove varijante koronavirusa, poznatijeg kao omikron soj i da se sve odnose na fudbalere i osoblje fudbalskog kluba Belenenseš, prenosi Rojters.

Time su indikrentno u opasnost dovedeni u fudbaleri Benfike koji su se sastali sa Belenensešom, jer se nikada sa sigurnošću ne može utvrditi da li je asimptomatičan na koronavirus. Podsetimo, ovaj soj otkriven je prvo u Južnoj Africi, a zabrinjava njegov veliki broj mutacija zbog kojih nije najjasnije koliko se lakše prenosi ili kakvu kliničku sliku izaziva.

Video: Stanković: Svako je dao svoj učinak do maksimuma, samo neka nastave tako da rade

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    29. novembar 2021 | 12:15

    ahahaha nimo nije vakcinisan i resili svi da budu genesen (da su prelezali) svaka cast tako svi klubovi rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA