≫ 

Mesiju rekordna 7. Zlatna lopta, Robert Levandovski pokraden

Kontroverzna ceremonija u Parizu okončana trijumfom Argentinca

  • 68
Lionel Mesi, Zlatna lopta 2021

Foto: Profimedia/FRANCK FIFE/AFP

Kao što se i šuškalo, Lionel Mesi je proglašen za najboljeg fudbalera sveta za 2021. godinu u tradicionalnom izboru magazina "Frans Fudbal".

Tradicionalnom, ali i kontroverznom jer je Kristijano Ronaldo nekoliko sati ranije javno isprozivao urednika francuskog magazina nakon što je ranije izjavio da Portugalca "peče" to što Mesi ima jednu Zlatnu loptu više od njega.

Ceremonija dodele Zlatne lopte je ovog ponedeljka održana u Parizu po 65. put u istoriji, a posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, kada nismo imali najboljeg fudbalera sveta za 2020. godinu.

Lionel Mesi, supruga Antonela Rokuzo i deca Zlatna lopta 2021 blur

Mesi sa suprugom i decom u Parizu; Foto: Tanjug/AP

Iako se mnogi ljubotelji fudbala ne slažu sa odlukom da Argentinac dobije prestižnu nagradu rekordni sedmi put u karijeri, verovatno je na kraju presudila činjenica da je ovoga leta osvojio Kopa Amerika sa Argentinom i tako kompletirao karijeru reprezentativnim priznanjem.

 

Drugo mesto u glasanju osvojio je napadač Bajerna Robert Levandovski, po mnogima laureat i za 2020. koga je korona sprečila da dobije najveće individualno fudbalsko priznanje u karijeri posle trostrukog trijumfa sa Bajernom u Ligi šampiona i Nemačkoj.

Upravo je Poljak bio jedan od glavnih favorita i ove godine, pa mnogi ljubitelji fudbala smatraju da mu je nanesena velika nepravda i da je pokraden u prestonici Francuske.

Robertu je pripala utešna nagrada koja je za ovu priliku uvedena od strane francuskog lista - napadač godine.

Robert i supruga Ana Levandovski, Zlatna lopta 2021

Robert i Ana Levandovski u Parizu; Foto: Tanjug/AP

Treće mesto u izboru pripalo je Žoržinju iz Čelsija, četvrto Karimu Benzemi, dok je peti bio Ngolo Kante, još jedan fudbaler Plavaca sa Stamford Bridža.

Kristijano Ronaldo je bio tek šesti na glasanju, sedmi je Mohamed Salah, osmi Kevin De Brujne, a deveti Kilijan Embape. Od ostalih zvezda Haland je 11, Lukaku 12, Nejmar 16, Modrić 29...

Golman Italije Điđo Donaruma je bio deseti u izboru za Zlatnu loptu, ali je dobio nagradu za najboljeg golmana za 2021. u vodu trofeja "Jahin".

 

Najbolji mladi igrač sveta je vezista Barselone Pedri, kome je pripao Kopa trofej.

 

Video: Fatalna greška odbrane Proletera: Pazarci duplirali prednost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    29. novembar 2021 | 21:56

    Skoro nije bila veca kradja, bruka i sramota. Levandovski danas umesto 2 zlatne lopte nema ni jednu...

  • Ich

    29. novembar 2021 | 23:18

    Najveca kradja nakon one zlatne lopte za Modrica, te godine je Ronaldo imao 10 puta vise golova i 5 puta vise asistencija, bio najzasluzniji sto je Real osvojio sve i imali su isti broj trofeja, ali napustio je Real i nisu mu je dali ;) Fudbal je postao cisti marketing i sprdnja nema tu od sporta nista...

  • Sramota

    29. novembar 2021 | 23:51

    Sramota, najprecenjeniji igrač u istoriji. Ni do kolena Maradoni, Peleu, Ronaldinju, brazilskom Ronaldu, Zidanu, a danas ni portugalskom Ronaldu, Levandovskom, Benzemi, Nejmaru, Salahu... Sa Argentinom nikad neće osvojiti titulu prvaka sveta, i svaki put je zakazao kad je bilo najpotrebnije, za razliku od Maradone, Ronalda Zube, Zidana, Pelea koji su sami dovodili svoje reprezentacije do titule.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA