Ronaldo besan zbog izbora za Zlatnu loptu: "Meni nije stalo do toga, želim druge pobede"

Portugalac nije štedeo ljude koji organizuju i biraju fudbalera za ovu prestižnu nagradu...

  • 7
FK fudbalska reprezentacija Srbija Portugalija

Foto: Tanjug/AP

Dodela "Zlatne lopte" već neko vreme gubi svoj značaj, a pitanje je samo kada će ga potpuno i izgubiti. Osim toga da se pobednik unapred zna, ukoliko je suditi po svetskim medijima, i određeni fudbaleri staju na kontra stranu od čelnika koji dodeljuju nagradu. Ovoga puta je to uradio Kristijano Ronaldo.

Portugalac ove godine nije među favoritima za osvajanje ove prestižne nagrade, ali bez obzira na to, on ne želi da u javnosti izgleda kao da mu je stalo samo da bude najbolji i ima najveći broj osvojenih "Zlatnih lopti". Zbog toga, Ronaldo se oglasio putem svog Instagrama.

- Današnji izbor objašnjava prošlonedeljne izjave Paskala Feree, kad je rekao da je ubeđen da je moj jedini cilj da završim karijeru sa više Zlatnih lopti nego Lionel Mesi. Paskal Fere je lagao, koristio moje ime da promoviše sebe i magazin za koji radi. Neprihvatljivo je da osoba odgovoran za dodelu tako prestižnog priznanja može da laže na taj način, njegove reči su čisto nepoštovanje osobe koja je uvek cenila Frans fudbal i izbor za Zlatnu loptu - počelo je svoje izlaganje ovaj fudbaler.

Republika Irska - Portugal

Foto: Tanjug/AP

On inače nije ni došao u Pariz na ceremoniju, ali kako kaže, to nema veze sa karantinom i izolacijom, nego sa ličnim stvarima.

- Danas je Fere slagao ponovo, tako što je moje odsustvo sa ceremonije opravdao navodnim karantinom, koji inače ne postoji. Uvek sam spreman da čestitam pobednicima, u duhu fer-pleja, jer se tim načelom vodim od početka karijere. To radim zato što nikad nisam bio ni protiv koga. Samo želim da pobedim za klub za koji igram i reprezentaciju države koju predstavljam. Pobeđujem i zbog sebe i onih koji me vole.

- Moja ambijcija je da osvajam titule na klupskom i reprezentativnom nivou. Najveća ambicija u karijeri mi je da budem dobar primer svima koji žele profesionalno da se bave fudbalom. I da jednog dana moje ime zlatnim slovima bude upisano u istoriju fudbala - istakao je Ronaldo.

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • enes np

    29. novembar 2021 | 21:30

    Ako Levandovski ne osvoji Zlatnu loptu ova nagrada zbog ranijih nepravdi ce izgubiti znacaj, i ne bi trebao niko da se obazire na njen izbor.

  • Brut

    29. novembar 2021 | 21:27

    Dobar igrac, ali brate prepotentan do moga.

  • vk

    29. novembar 2021 | 21:29

    Sad lazes moj Ronaldo ti si sebican tebe nije stalo za zlatnu loptu .ti nisi niti blizu te zlatne moj kumara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA