Žarko Zečević: "Da je Vučić bio na vlasti 2007, Partizan bi sada imao novi stadion"

Bivši generalni sekretar crno-belih osvrnuo se na političku situaciju u periodu kada je on bio u klubu iz Humske

  • 23
Aleksandar Vučić, Žarko Zečević

Foto: Nikola Tomić, MN Press

Žarko Zečević je dao intervju za nedeljnik Ekspres u kojem se dotakao Partizana, izgradnje Zemunela ali i huliganima sa kojima je godinama imao probleme dok je vodio klub.

Osvrnuo se i na političku situaciju koja je vladala u Srbiji tokom njegovog boravka u Humskoj, a najveća žal mu je što nije uspeo da realizuje projekat novog stadiona. Kako kaže, da je tada na vlasti bio sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, Partizan bi imao novi stadion i ističe da bi to rešilo problem sa huliganima. Zečević ističe da Vučić voli i poznaje sport i da ulaže u njegov razvoj.

- Da je Partizan napravio stadion 2006/07 godine, i sada imam onaj projekat, kao što je stadion Jang Bojsa. Sa takvom infrastrukturom stavljaš u poziciju huligane da ne mogu da se ponašaju onako kako oni hoće. Zato što imaš prostore koji su pregrađeni, redarsku službu, koja apsolutno odgovara tome. Sve je pokriveno kamerama. Imaš poseban deo za pretplatne karte gde na svakoj stolici piše ime. Da je Vučić bio predsednik tada Partizan bi imao stadion. Čovek voli sport, poznaje sport i ulaže u sport. To je najvažnije.

Vučić je nedavno najavio i izgradnju velelepnog Nacionalnog stadiona, koji je naišao ina mnoge kritike. Zečević ističe da je Nacionalni stadion odlična ideja.

- Mogu da kritikuju koliko žele. Nacionalni stadion je odlična ideja. U našem okruženju više nema nefunkcionalnih stadiona kao što su stadioni Crvene zvezde i Partizana. Ne postoji. Jedan delegat iz Evrope na utakmici Partizana i Genta u Beogradu, pitao jde " da li vi stvarno mislite da na ovkvim stadionima igrate evropske utakmice"? Bugarska ima moderan stadion, u Skoplju je pred dve godine igrano finale Lige Evrope.

- Mađarska ulaže enormna sredstva u sportsku infrastrukturu. Zamislite da mađarski veslački savez ima budžet od 20 miliona evra godišnje, a OKS samo 5 miliona. Hrvati u Zagrebu grade moderan stadion sa 60.000 mesta. Mi moramo da izgradimo moderan stadion na kome će da igra reprezentacija, i gde bi Zvezda i Partizan igrali međunarodne mečeve. To što nas UEFA pušta da igramo utakmice još neko vreme je samo zato što Vels, Irska i Island još igraju na poljanama.

Video: Navijački grafiti: Kako izgleda stadion Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    30. novembar 2021 | 14:56

    Da ste manje krali Zvezda i Partizan bi imali, i ne bi nikom dugovali.

  • Gornjovarosanin

    30. novembar 2021 | 16:45

    Eeee Zeko, Zeko, umesto Partizanovog novog stadiona, tada si sa Šutanovcem po "pašnjacima" beogradskim zgrade zidao... Mislis, zaboravilo se!?

  • 534

    30. novembar 2021 | 13:54

    Tačno. Imao bi a na njemu bi trenirali fudbaleri Zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA