Alison "sredio" posao svom učitelju, legendarni Brazilac u Klopovom stručnom štabu

Klaudio Tafarel je novo lice u Liverpulu

  • 0
jirgen klop Foto: Tanjug/Ap

Fudbalski klub Liverpul predstavio je novog člana stručnog štaba, dobro znano ime onim malo starijim ljubiteljima fudbala, istinsku fudbalsku legendu, Klaudija Tafarela. Slavni Brazilac će odsad brinuti o formi Alisona i njegovih rezervi i nema sumnje da su u Tafarelu dobili vrhunskog profesora za odbranu gola.

Dolazak Tafarela, koji je istovremeno angažovan i u reprezentaciji Brazila na sličnoj poziciji, obradovao je Jirgena Klopa koji veruje da sa čovekom koji je 101 put branio za Brazil, njegovi golmani mogu biti samo bolji i uspešniji.

- Što se golmana tiče, imamo Alisona Bekera koji je za nas najbolji golman na svetu. Imamo Kaomina Kelehera, za kojeg zaista mislimo da je izuzetan, izuzetan igrač. Imamo Adrijana, koji je pokazao svoje kvalitete otkako je stigao ovde. Zatim imamo Marsela Pitalugu, pa imamo Harvija Dejvisa, tako da imamo pet golmana u različitim starosnim grupama, što je odlično, ali želimo da imamo još više ovakvih momaka - kaže Klop.

- Želimo da izgradimo neku vrstu sopstvene filozofije oko golmana, jer se svi slažemo da su golmani igra za sebe, pa smo zato želeli da imamo potpuno drugačiji pogled na to. Razgovarali smo sa Alijem (Alisonom) jer su dva najbolja golmana na svetu Brazilci i tako smo našli rešenje da dovedemo Tafarela kao zaista lep dodatak celom našem stručnom štabu. Zaista mislimo da nam to može ponovo dati drugačiji pogled, da gledamo drugačije na stvari. Zaista želimo da budemo prava golmanska škola u svetskom fudbalu i zato dovodimo trećeg veoma, veoma iskusnog trenera golmana - poručio je nemački trener.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA