≫ 

Ne pomažu Arapi, crno se piše Njukaslu: Svrake ne mogu nikog da pobede

Svrake ni posle 14 kola ne znaju za trijumf

  • 5
Fudbal Premijer liga Njukasl Norvič Newcastle United Norwich City

Foto: Tanjug/AP

Navijačka euforija i opijenost zbog ulaska saudijskih vlasnika u Njukasl iz kola u kolo samo bledi, jer ekipa Edija Houva ne može da pobedi nikog. I tako već 14 utakmica od starta sezone. Novi peh je remi 1:1 sa Noričem na svom terenu, što je, kada se sve sagleda, sjajan rezultat po crno-bele, jer su gotovo čitav meč igrali bez Irca Kjerana Klarka. Tačnije, od devetog minuta.

Klark je zaradio direktan crveni karton zbog prekršaja i ostavio saigrače u problemu.

Sreća u nesreći po domaći sastav je da je na drugoj strani bio rival skromnih napadačkih kapaciteta te se igrač manjka nije previše osetio u igri Njukasla, čak se ovakav odnos snaga povoljno odrazio na Svrake, koje su prve povele i umalo osvojile tri boda.

Kalum Vilson je bio strelac iz penala na isteku sata igre, tada je i delovalo da Njukasl može do prve pobede ove sezone na koju se tako dugo čeka, međutim ni ovog puta nije bilo sreće po domaći sastav.

Fudbal Premijer liga Njukasl Norvič Newcastle United Norwich City

Foto: Tanjug/AP

Brojčano jači Norič je "dodao gas" kako je utakmica odmicala, Njukasl je morao da se posveti odbrani svog gola, međutim kada je na drugoj strani finski "ubica" Temu Puki, nemate mnogo šansi da se odbranite.

Upravo je najbolji strelac u istroji finske reprezentacije presudio da gosti nastave niz bez poraza, sjajno je uhvatio volej u 79. minutu i poslao neodbranjiv udarac iz srca kaznenog prostora, pored haotične odbrane domaćeg tima.

Do kraja, Njukasl je uspeo da odoli navali "Kanarinaca" i uzme bod koji mu ne uliva govoto nikakve nade da se može spasiti ispadanja. Gotovo je izvesno da će saudijski princ Muhamed Bin Salman i njegovi poslušnici tek iz Čempionšipa krenuti sa preporodom kluba uz silne milione koje nameravaju već od zime da ulože u igrački kadar.

Norič je sada već u daleko povoljnijoj poziciji, sa deset bodova se primakao Lidsu koji ima 12 (meč manje), i za razliku od Sraka, ima daleko izglednije šanse da se sačuva u eliti.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    30. novembar 2021 | 23:09

    Нике ни чудо с обзиром да им капитен носи траку са дугиним бојама!

  • Milos

    1. decembar 2021 | 01:18

    Sacekajte prelazni rok prvo

  • Baja M K

    1. decembar 2021 | 00:39

    E moj Newcastle ne volim te vise, ne pomazu ni arapi vise...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA