≫ 

Priveden šef FS Belorusije zbog kršenja kovid mera

Sumnja se da su prekršili mere zabrane putovanja

  • 0
Belorusija, fudbalska liga, korona virus 2020

Foto: AP/Tanjug

Češka policija privela je šefa Fudbalskog saveza Belorusije Vladimira Bazanova i njegovu suprugu zbog sumnje da su prekršili mere protiv kovida 19, pošto nisu podneli zahtev da budu izuzeti od ograničenja putovanja.

Prema češkom listu "Denik N", Bazanov je trebalo da prisustvuje kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo za žene između Češke i Belorusije, a utakmica je na kraju odložena zbog slučajeva kovid-19 koji su utvrđeni među članovima gostujućeg tima.

Češka policija je saopštila da ne može da potvrdi da su Bazanov i njegova supruga privedeni, ali je saopštila da su zadržana dva strana državljana za koje se sumnja da su ušli u Češku i boravili kršeći trenutne bezbednosne mere Ministarstva zdravlja, prenosi Rojters.

Portparol Češkog fudbalskog saveza potvrdio je da su se beloruski savez i najviše evropsko fudbalsko telo, UEFA, obratili za pomoć češkom savezu.

Portparol češkog ministarstva spoljnih poslova Eva Davidova saopštila je da ministarstvo ne može da potvrdi da je Bazanov u zemlji, niti da li je podneo zahtev za češku vizu.

Video: Žestok start, pa još gori pad Markovića: Igraču Partizana pukla ključna kost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA