Evra besan zbog Zlatne lopte: "Što Mendi nije najbolji? A, da, mi smo majmuni iz Afrike"

Legendarni fudbaler Junajteda razočaran izborom kada je u pitanju najbolji golman sveta

  • 8
Patris Evra, Đanluiđi Donaruma Foto: AP/Tanjug/Instagram.com/patrice.evra

Nekadašnji desni bek Francuske reprezentacije i kapiten Mančester junajteda, Patris Evra, još jedan je od mnogih razočaranih dodelama na Zlatnoj lopti.

Čitav fudbalski svet smatra da je učinjena velika nepravda što je Lionel Mesi dobio svoju rekordnu sedmu Zlatnu loptu, verujući da je ta nagrada trebalo da pripadne Robertu Levandovskom.

Ali, Evra je najviše razočaran izborom za najboljeg golmana, gde je nagrada otišla u ruke Đanluiđija Donarume, koji je sa Italijom bio prvak Evrope.

Evra je na svom Instagram profilu snimio video u kojem je kritikovao izbor novinara Frans fudbala, zbog toga što čuvar mreže Čelsija, Senegalac Eduard Mendi nije izabran za najboljeg golmana. Indirektno ih je optužio i za rasizam.

- Takođe golman... Šta je sa Eduardom Mendijem? Znate, ali naravno, Afrički kup, mi smo majmuni, pa niko ne poštuje ovo takmičenje. Mi smo jedino takmičenje gde morate da napustite klub, odete da igrate tri nedelje taj kup, jer u Africi uvek imate malo prostora. Ali, stvari će se promeniti, promeniće se - poručio je Evra.

Podsećamo, Mendi je sa Čelsijem bio šampion Lige šampiona.

Video: Ne morate da pipnete mrežu, dovoljno je da ih vidite i upecali ste se: Najlepše srpske odbojkašice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    1. decembar 2021 | 12:34

    Čovek je u pravu, Senegal je prvak Afrike, najviše zahvaljujući Mendiju, koje je kontinentalno prvenstvo isto kao i evropsko. U prednosti je u odnosu na Donarumu, jer je bio prvak Evrope sa Čelzijem, i dao značajan doprinos toj tituli.

  • Mrcke

    1. decembar 2021 | 11:42

    Hvala Bogu da si shvatio , sta si!

  • Bobi

    1. decembar 2021 | 13:58

    Ne znam šta tražite u Evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA