≫ 

Naš je Dušan bolji od Ronalda! Vlahović na korak od rušenja Kristijanovog rekorda

Dušan se novim golom izdvojio na listi strelaca u Seriji A

  • 0
Dušan Vlahović, Kristijano Ronaldo

Printskrin: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Dušan Vlahović ima godinu iz snova! Neverovatna serija srpskog golgetera nema kraja, a poslednja žrtva bila je Sampdorija, kojoj je dao gol u pobedi od 3:1. Ovo je Vlahoviću bio 12. gol od početka sezone i trenutno je na prvom mestu liste strelaca Serije A, sa dva gola više od Ćira Imobilea.

Vlahović je u 2021. godini oborio rekord Kurta Harmine, star 61 godinu, kada je u pitanju broj golova u kalendarskoj godini u dresu Fiorentine. Vlahović ih sada ima 29, a na pragu je da obori i apsolutni rekord koji drži Kristijano Ronaldo.

Vlahović je nedavno uspeo da nadmaši Ronalda na reprezentativnom planu, kada je Srbija pobedila Portugaliju sa 2:1 u Lisabonu i obezbedila direktan plasman na Mundijal u Katar, pa će Ronaldo u pakao od baraža, gde ima duele sa Turskom i najverovatnije direktan duel sa Italijom (ako Severna Makedonija na napravi senzaciju) u odlučujućem meču ko će na Mundijal.

Ukoliko ga Vlahović nadmaši i u rekordu po broju golova po kalendarskoj godini u Seriji A, to bi Ronaldu bio novi udarac, jer je poznato koliko pati od rekorda i želje da dominira u svim statističkim parametrima.

Osim Ronalda (33 gola), ispred Srbina su još samo dva igrača, Gonzalo Iguain i Ernan Krespo sa po 30 golova.

Video: Ekskluzivan intervju s Dušanom Vlahovićem: O Ibrinoj poruci na srpskom, razgovoru s Ronaldom...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA