≫ 

Počeo rat za FSS, žestok udar na Bjekovića: Strah, jer su mu obmanom dali platu od 7.000 €

Nastavlja se rat unutar Saveza, prozivke su upućene i na račun Šurbatovića

  • 13
novica tončev

Foto: MN Press

Novica Tončev, prvi čovek Radnika iz Surudlice i član Izvršnog odbora FSS, oštro je udario na vršioca dužnosti predsednika Saveza Nenada Bjekovića!

Kao razlog za ovakvo oglašavanje u javnosti, Tončev navodi odluku Bejkovića da nedavno smeni trojicu članova IO - Dušana Mrakića, Dragana Ilića i Sašu Bajčetića.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Odluka gospodina Bjekovića da smeni trojicu članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije je i sramna i neosnovana. Postavlja se pitanje motiva zasto je neko ko ima tako veliko sportsko, ali i životno iskustvo kao obrazloženje za nedopustivu odluku o smeni članova FSS naveo razloge kao što su njihovo izostajanje sa sednice i sl. Da li je to ,,košenje sa zdravim razumom ,, ili strah da se ne otkrije glasanje koje su članovi pod obmanom uradili i tako gospodinu Bjekoviću omogućili mesecna primanja od 7000 eura.

- U vreme kada je Statut Saveza jednoglasno izglasan, kada su raspisani izbori na svim nivoima i kada se reprezentacija sprema za svetsko prvenstvo svi treba da radimo zajedno za najveće dobro našeg fudbala i budemo ujedinjeni, i da ne dopuštamo pojedincima da donose bahate odluke i unose pometnju medju članove FSS, fudbalere, ali i sve ljubitelje fudbala.

- Kao član izvršnog odbora FSS, mogu da potvrdim da je Dušan Mrakić prisustvovao svakoj sednici. Saša Bajčetić je čak morao i avionom da dolazi jer je tek u nedelju uveče pozvan na sednicu koja se održala u ponedeljak i na kojoj je smenjen Marko Pantelić, a Dragan Ilic je od 25 sednica Izvrsnog odbora prisustvovao na 22 i jedini je predstavnik amaterskog i razvojnog fudbala.

- Ne vidim konstruktivnu i inspirativnu energiju u predsedništvu čija tri člana (Bjeković, Karadžić , Karasi) imaju 250 godina i jedino što žele je večni fudbalski život i FSS u kojem su oni neprikosnoveni gospodari. Protiv članova Izvršnog odbora koji su učestvovali na sednici kada je smenjen Marko Pantelić sada se vodi sudski postupak, iako je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Saveza jedini koji bi trebalo da odgovara za svoje postupke.

NOVICA TONCEV, NENAD BJEKOVIC, SLAVISA KOKEZA

Tončev i Bjeković Nebojsa Parausic

- Na toj istoj sednici postavljen je i Bjeković kao zamenik predsednika FSS, mimo svakog zakona jer ne možete postavljati zamenka predsednika kada nemate predsednika. U statutu FSS u članu 50 decidno je pisalo da “Zamenika predsednika FSS bira Izvršni odbor na predlog predsednika FSS”. Pošto u tom periodu FSS nije imao predsednika jer je Slaviša Kokeza podneo ostavku, jasno je da gospodin Bjeković nije mogao da bude izabran za zamenika predsednika, niti je imao nadležnost da menja članove Izvršnog odbora.

- Pošto je gospodin Bjeković u tom periodu obavljao funkciju potpredsednika Saveza, a i zbog pravnog vakuma dogovoreno je da on vodi Savez do promene statuta i raspisivanja izbora. Napominjem da je generalni sekretar Šurbatović tada potpisao nelegalnu odluku o imenovanju Nenada Bjekovića za zamenika predsednika koja je objavljena u Službenom glasniku FSS “Fudbal”, nakon čega se čak gospodin Bjeković nakon toga potpisivao kao zamenik predsednika FSS.

- Bitno je naglasiti da na tu sednicu nije hteo da dođe gospodin Karadžić koji je obavljao funkciju počasnog predsednika iako je bio pozvan od strane generalnog sekretara da vodi sednicu - stoji u saopštennu Novice Tončeva.

Video: Snimljeni povici Nenadu Bjekoviću: Evo zbog čega se prekinuo meč Zvezde i domaćih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    1. decembar 2021 | 13:05

    eto kako su prosecne plate 500 e

  • Cv

    1. decembar 2021 | 13:21

    Ni toncev ni bjekovic nisu za nas savez dok ne dodje normalan covek bojkotujemo utakmice

  • Goci

    1. decembar 2021 | 14:04

    Ovo je sramota sta sve nece uraditi samo da Partizan bude sampione, sramota me je kao Grobara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA