≫ 

Partizan se igrao sa nervima navijača, ali prošao u četvrtfinale Kupa

Gol odluke u Nišu protiv trećeligaša Dubočice postigao tinejdžer Milovanović, njegov prvi seniorski u takmičarskim utakmicama

  • 33
marko milovanović Foto: FK Partizan

Pobedi se u zube ne gleda, pogotovo ako je vredna četvrtfinala Kupa Srbije, ali će Partizan svakako razmišljati o meču sa Dubočicom, u kome nije blistao - 1:0, iako je razlika u klasi dva tima bila evidentna. Jedini gol za crno-bele protiv Leskovčana je postigao Marko Milovanović, kome je to bio prvenac u seniorskoj konkurenciji.

Kombinovani sastav je Stanojević poslao na Dubočicu, svestan i rezlike u kvalitetu i činjenice da koliko god može da sačuva tim za završnicu sezone, mečeve u Superligi i odlučujući u Ligi konferencija, no, bez obzira, Partizan je apsolutno dominirao u prvih 45 minuta.

Igralo se sve vreme na jedan gol, crno-beli su bili daleko bolji u polju, konstantno napadali, kružili oko odbrane rivala koju su najčešće činili desetorica igrača, pokušavali po bokovima, kroz sredinu, sa distance, a podatak da je favorit imao loptu čak 70 posto u posedu, uz osam udaraca ka golu, dovoljno govori o dešavanjima na terenu.

marko milovanović foto: FK Partizan

Ruku na srce, nije Partizan umirao u fudbalskoj lepoti, nije ni mogao jer je Stanojević odlučio, rekosmo već, da “prošara” tim, pa je, recimo, promenio deo odbrane tako što je na bokovima uvrstio dva desna beka (Miljković i Živković), dok je u napadu prednost u odnosu na najboljeg strelca Rikarda dobio mladi Marko Milovanović. Pride, gostima iz Beograda, verovatno i momcima iz Leskovca, sigurno nije odgovarao ni očajan teren u Nišu, koji je podsećao na "oranicu".

Bez obzira, crno-beli su i na “pola gasa” bili daleko bolji protivnik, pretili su od prvog sudijskog zvižduka, imali nekoliko dobrih napada i prilika, pre svih Miletića i Milovanovića, koji nisu našli put do gola na samom početku, potom i Lutovca, čija dva udarca takođe nisu donela vođstvo, iako je drugi završio u mreži, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Bilo je “praznog hoda” u igri crno-belih i to u periodu od 25. do 35. minuta, kada je Stanojevićev tim takođe bio daleko bolji, no, nije mogao da se izbori sa duplim blokom Dubočice, koja se branila svim silama, bez ikakvih napadačkih ambicija.

U smiraju prvog dela crno-beli su samo malo pojačali ritam i to je odmah naplaćeno na pravi način. Igrao se 40. minut, Lazar Pavlović je odložio loptu Aleksandru Miljkoviću na desni bok, usledio je odličan centaršut, a najviši u skoku je bio mladi Marko Milovanović, kome je to bio prvenac u seniorskom, takmičarskom fudbalu – 0:1.

Do kraja prvog dela, Partizan je imao još dva pokušaja iz kaznenog prostora, prvo preko Pavlovića, potom i Jojića, međutim, oba pokušaja su završila visoko iznad prečke.

Početkom nastavka, Stanojević je na teren ipak poslao klasičnog levog beka Uroševića (umesto Miljkovića), pa se Živković preselio na svoju prirodnu poziciju uz desnu aut-liniju. Utisak meča je, međutim, bio malo drugačiji, jer Dubočica nije bila tako inferiorna kao u prvih 45 minuta.

Činjenica je da su crno-beli I dalje bili daleko bolji, konkretniji tim, no, i Leskovčani su bili otresitiji, kao da se rešili da pokušaju da učine nešto u napadu, pa šta se izrodi.

Dok je Dubočica “tražila sebe” na terenu, Partizan je u 53. minutu propustio veliku priliku i to posle kontre koju je povukao Lutovac, umakao dvojici čuvara, ali je kod trećeg zakasnio sa centaršutem, pa je odgrana domaćina interevenisala za kratko, da bi u nastavku napada Jojić proigrao Pantića, koji je šutirao ka golu i pogodio jednog od defanzivaca na gol-liniji.

miloš jojić foto: FK Partizan

Nstavio je Parzizan da pritiska i posle toga, međutim, prvi put je zapretila i Dubočica. Leskovčani su izborili korner, koji nije bio pretnja, ali jeste “druga lopta” Stojkovića, koja je “pronašla” Gorčića na petercu, samo je udarac glavom bio neprecizan.

Sve se potom vratilo na staro, Partizan je dominirao u polju, imao nekoliko dobrih akcija, vezanih kornera, ali se problem javljao na poslednjem koraku – u završnici, gde su crno-beli petljali, brzali, grešili i ostavljali Dubočicu u životu.

Moglo je to skupo da ih košta posle dve vezane greške Miletića u 78. minutu, kada je prvo odigrao loš pas unapred, predao loptu rivalu u noge, potom I ispao u direktnom duelu sa Dušanom Savićem, koji ga je okrenuo i stuštio sam ka golu, potom i dobro šutirao u dalji ugao, no, nije pogodio metu.

Stanojević je još ranije izvršio nekoliko izmena, pa je jedan od rezervista – Rikardo imao odličnu priliku da stavi tačku na meč u samom smiraju i nije uspeo, da bi Dubočica uzvratila i zamalo donela dramu u 90. minutu. Mitrović je umakao Šćekiću, našao se sam pred golmanom Stevanovićem, koji se hrabro bacio u noge fudbaleru i sprečio iznenađenje.

Video: Partizan nokautirao Zmajeve: Danilo Pantić u pravo vreme na pravom mestu, za 3:0!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1. decembar 2021 | 17:24

    Јооој која игра мајко моја!99% погрешних пасова, Ја теби ти мени.Ово је сачувај ме Боже!

  • Toza

    1. decembar 2021 | 18:09

    Los teren izjavi veliki trener kako kaže mi smo fudbalska gromada e moj Stanoje tuga

  • RanGo

    1. decembar 2021 | 18:17

    O bas bezibrazni ovi treceligasi nece da se sklone sramota bas a lopatasi se navikli na sklanjalice i onda skripi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA