≫ 

Prva islamska kriptovaluta ušla u BiH fudbal, nova era sponzorstva u regionu

Lepa vest za navijače kluba sa Grbavice

  • 0
bitkoin

Foto: Freepik.com

Novi dres sarajevskog Željezničara koji je posebno dizajniran za 100 godina klupskog postojanja od sada će krasiti znak švajcarske kompanije "Caizcoin" sa kojom je potpisan ugovor vredan 750.000 konvertibilnih maraka (oko 380.000 evra), prenose mediji u BiH.

Radi se o prvoj islamskoj kriptovaluti koja se počela razvijati 2018. godine u Nemačkoj, reč "Caiz" inače vodi poreklo od arapske riječi (Jaiz) što znači legalan ili dozvoljen.

- "Caizcoin" je kompanija sa sedištem u Švajcarskoj i razvojim pogonom u Nemačkoj. Aktivni su sponzori nemačke Herte, turske Superlige i španske La Lige, te još nekoliko sportskih kolektiva. Svoja predstavništva i kancelarije imaju u Švajcarskoj, Nemačkoj, Turskoj, Rusiji, Egiptu, Pakistanu, Indiji, Filipinima, Bugarskoj i Litvaniji - poručili su iz Željezničara nakon ozvaničene saradnje.

"Caizcoin" nije razvijen samo za islamske investitore, već za sve koji žele ulagati i imati koristi od toga. Cilj mu je spojiti islamska načela fokusiranja na etičko finansiranje, dobrobit zajednice i kupaca sa naprednom tehnologijom u relativno novom konceptu.

- FK Željezničar je tradicionalni fudbalski klub u BiH, ali i u čitavom regionu. Klub ima svoje navijače u celom svetu, što "Caizcoin" smatra vrlo uzbudljivim. Mnoge kulture podržavaju ovaj brend od 1921. godine i čak su je integrisale u svoje živote. "Caizcoin" bi svojim inovativnim idejama želeo da dosegne i obogati ovu šaroliku raznolikost ljudi. Radujemo se zajedničkom putu - poručio je Hamdi Kucuktepe, izvršni direktor Caiz Holding AG.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA