≫ 

Ivanić dovoljan Zvezdi protiv Voždovca: Crveno-beli nastavili poteru za Partizanom

Tim iz Ljutice Bogdana ponovo slavi visprenog ofanzivca

  • 37
Zvezda vodi protiv Voždovca na Marakani

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pobedu nad Voždovcem 1:0 na Marakani i tako nakon zaostalog susreta 10. kola Superlige ponovo napravili korak ka vodećem Partizanu.

Jedini pogodak delo je Mirka Ivanića, ofanzivca crveno-belih koji je u poslednje četiri utakmice šampiona Srbije postigao tri gola. Sada, večiti rival ima ponovo samo tri boda prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Srbije.

Videli smo jedan krajnje promešan sastav od strane Dejana Stankovića, ali i izostanak Gejlora Kange, Sekua Sanoga i Aleksandra Dragovića.

Rano je Zvezda došla do prednosti i tako vršila konstantno pritisak na protivnika koji je i u nekoliko navrata uspeo da blago pripreti, ali ne i da savlada Borjana.

Katai je u 11. minutu izveo korner sa leve strane i poslao jednu kvalitetnu loptu koja je završila na glavi Mirka Ivanića koji je na prvoj stativi odlično reagovao i pogodio suprotni ugao. Imamo ranu promenu.

Tempo je još neko vreme bio na nivou, ali onda je naglo opao i ostao na tom nivou sve do kraja prvog poluvremena.

Sporadično su crveno-beli pokušavali da zaključe priču, da oteraju Voždovac dva gola u minus, ali nisu to uspevali, tako da su morali da budu oprezni do kraja susreta.

Upravo je pažnja popustila u 64. minutu kada je Gobeljić imao fizički kontakt sa Mašovićem u šesnaestercu, na šta je i protivnički igrač ukazivao, ali je sudija Marković samo odmahnuo rukom.

U 79. minutu je Falko imao čistu poziciju da sa skoro bele tačke, neometan, pogodi mrežu, ali je promašio okvir, tako da se do kraja strepelo.

Na kraju, pobeda Zvezde i nova tri koraka ka Partizanu.

TOK MEČA

 

90+3 - KRAJ! ZVEZDA JE STIGLA DO NOVE POBEDE.

85. minut - Ide Zvezda ka pobedi i tempo je sve sporiji. Voždovac ne preti, ali još uvek rezultatski ima priliku da uzme bod.

79. minut - Falko sa penala i... Promašaj! Ovo je bila velika prilika za Italijana koji je imao sve vreme ovog sveta da se namesti, ali nije pogodio.

74. minut - Centaršut Kataija i gužva u kaznenom prostoru rezultovala je pokušajem Erakovića, ali štoper crveno-belih nije bio u baš najboljoj situaciji, pa je u skladu i s tim bio pokušaj.

71. minut - Šutira Katai, ali ide iznad prečke! Nema promene rezultata.

64. minut - Tražili su gosti penal posle povlačenja Gobeljića, ali je bek ostao da leži sa rukama preko face. Mašović je mahao, ali sudija nije reagovao.

62. minut - Dva šuta u okvir gola i oba puta Preković reaguje. Katai, pa Pavkov.

59. minut - Tempo je pao i ne prisustvujemo baš prelepom fudbalu. Zvezda drži loptu, uglavnom, ali je i prilično oprezna sa izletima na protivničku polovinu.

56. minut - Lazetić je imao jedan duel u šesnaestercu nakon kojeg se sporije kretao, pa ga je sada na terenu odmenio Milan Pavkov.

51. minut - Vrhunski prodor mladog Lazetića napravio je pometnju u odbrani gostiju, a onda se zatresao samo spoljni deo mreže.

49. minut - Voždovac je prvi pokušao na startu drugog poluvremena, ali udarac Purtića iz daljine nije bio prevelika pretnja za Borjana.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! Ben je napustio igru i Falko dobija svoje minute.

Aleksandar Katai protiv Voždovca

Foto: Tanjug/AP

45. minut - KRAJ POLUVREMENA! Zvezda ima prednost od jednog gola, a za to je zaslužan Mirko Ivanić.

41. minut - Poremetili su gosti ritam i posed Zvezde i sada izabranici Dejana Stankovića često  pokušavaju dugim loptama da preskoče sredinu.

37. minut - Ovo je bila prva sekvenca gde je Voždovac uspeo da zadrži loptu i da obigrava oko kaznenog prostora crveno-belih. Nije bilo završnog pasa.

35. minut - Zvezda totalno vlada terenom i veoma je blizu da postigne i drugi pogodak. Gostima ostaoje samo kroz kontre pokuša da donese rezultatsku promenu u svoju korist.

27. minut - Umalo je autogol doneo 2:0 Zvezdi. Lopta se odbila tik pored leve stative i golman je mogao samo da obriše znoj sa čela.

25. minut - Greška Gobeljića je mogla da napravi medveđu uslugu crveno-belima, ali se bek vratio i od protivničke noge poslao loptu u gol aut.

18. minut - Jedna "žabica" od strane Ivanića napravila je velike probleme Prekoviću koji je morao da odbije loptu u korner. Ipak, nakon udarca iz ugla, nije bilo problema po Voždovac.

15. minut - Domaćin je totalno preuzeo kontrolu na Marakani i sada gledamo potpunu kontrolu, a rana je faza meča.

10. minut - GOOOOOOOOOOOOL! ZVEZDA VODI! Katai je izveo korner sa leve strane i poslao jednu kvalitetnu loptu koja je završila na glavi Mirka Ivanića koji je na prvoj stativi odlično reagovao i pogodio suprotni ugao. Imamo ranu promenu.

8. minut - Ponovo preti Zvezda: Centaršut je stigao sa desne strane i prvi do nje je stigao Rodić, ali glavom tukao pored stative.

5. minut - Igralo se nešto više na Zvezdinom delu terena, ali je najopasnija akcija ipak bila napravljena od strane crveno-beli. Katai je stigao do pred sam gol  sa leve strane pokušao da pronađe nekoga na penalu. Nije mu to uspelo.

1. minut - UTAKMICA NA MARAKANI JE POČELA!

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Momčilo Marković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić - Srnić, Petrović - Ben, Ivanić, Katai - Lazetić.

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Preković - Lasickas, Ivezić, Milović, Hajdin - Purtić, Ajdinović - Milojević, Keita, Pantović - Vujnović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    1. decembar 2021 | 20:03

    Cist penal za Vozdovac? Cemu sluzi var u Srbiji?

  • 1389

    1. decembar 2021 | 20:28

    Voždovac pokraden

  • Zeka

    1. decembar 2021 | 18:51

    Povraća mi se kad vidim da su nam organizatori igre Srnić I Petrović. Falko mora više da igra, jer se vidi da je dobar tehničar, ume da predribla za razliku od ova dva panja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA