Veče "ikseva" u Premijer ligi: Čekićari šokirani makazicama, Lester izvukao bod na jugu

I na meču Vulverhemptona i Barnlija smo videli podelu bodova - 0:0

  • 0
WHU - BHA Foto: Tanjug / AP

Vest Hem je u krizi. Na poslednja dva kola u kojima je doživeo neuspehe protiv Mančester sitija i Vulvherhemptona, nakalemio se još jedan šok. Iako je vodio punih 80 minuta, tim iz srca Londona primio je gol u 89. minutu i tako dopustio Brajtonu da na jug Engleske odnese jedan bod - 1:1 (1:0).

Nije to bila utakmica koje je "prštala" od lepote. Naprotiv, ekipe su čekale grešku ove koja se nalazila preko puta. Interesantno je da je Brajton na ovoj utakmici imao preko 70% poseda lopte.

Prvi gol pao je već na samom startu i bio je delo Tomaša Součeka. Češki napadač je u petom minutu nakon dobro izvedenog kornera Pabla Fornalsa bio najenergičniji u kaznenom prostoru i glavom je zatresao mrežu.

Niko nije ni pomislio da će ovaj rezultat ostati na semaforu do pred sam kraj utakmice. Doduše, Vest Hem je bio blizu da duplira svoje vođstvo samo pet minuta po povratku sa odmora. Međutim, tada je VAR soba poništila pogodak Mihaila Antonija, jer je ovaj napravio prekršaj. A onda je usledila drama.

Sevnule su makazice Nila Mopea, centrirao je maestralno Tarik Lampti i pronašao je svog napadača na petercu, pa je u tom momentu usledio veliki muk na Olimpijskom stadionu. Mogao se videti samo fudbaler Brajtona kako ludo proslavlja svoj gol.

Sauthempton i Lester su odigrali fantastičan meč pun uzbuđenja na samom jugu Engleske, a on je na kraju završen podelom bodova. Dva puta su Sveci bili u prednosti i dva puta su gosti uspevali da poravnaju rezultat. Može se reći da je konačan ishod bio i najpravedniji - 2:2 (2:1).

Poveo je domaći tim golom Jana Bednaerka već u 3. minutu, da bi Džoni Evans nekih 20 minuta kasnije izjednačio. Ni to nije mnogo potrajalo, pošto je Če Adams u 34. minutu ponovo nabacio osmeh na lice navijača na stadionu "Sent Meris".

Međutim, Lester je smogao snage da dođe do novog izjednačenja na početku drugog poluvremena, koje je kasnilo zbog medicinskog zahvata lekara na tribinama, pošto je jednom od navijača pozlilo. Džejms Medison je ovoga puta obradovao goste u 49. minutu i time je postavio konačan rezultat.

Na susretu između Vulverhemptona i Barnlija golova nije bilo, što je označilo pravo malo "proleće" gostiju u sred zime, pošto se trenutno nalaze u nizu od pet utakmica bez poraza. Sa druge strane, ovaj bod "pomerio" je Vukove ka mestu koje vodi u Evropu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Trener voždova posle poraza od Zvezde: Mogli smo da budemo odvažniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA