Šok za Napoli: Vodili 2:0 do 72. minuta, pa ih VAR spasio poraza od Sasuola, Spaleti isključen!

Mogli smo da prisustvujemo jednom od najvećih preokreta u poslednje vreme, ali je arbitar Pecuto presudio u korist Napolitanaca

  • 0
FK Napoli - FK Sasuolo

Foto: Tanjug / AP

Kakva drama, kakvo ludilo i tenzija u Ređo Emiliji! Fudbaleri Napolija gledali su u poraz, iako su vodili sa 2:0 do 72. minuta, primili su gol u trećem minutu nadoknade, ali ga je VAR poništio i tako im sačuvao bod u džepu, a samim tim i prvo mesto na tabeli Serije A - 2:2 (0:0).

Besneo je Lučano Spaleti, isključen je zbog toga samo koji trenutak pre nego što se dogodio sporni momenat u nadoknadi vremena i morao je ranije u svlačionicu. Potom je bio gnevan i Domeniko Berardi u ekipi Sasuola, ali je sudija Pecuto prećutao na mnogobrojne povike koji su mu upućeni nakon što je gledao VAR ekran.

Ali kako smo uopšte došli do toga da gledamo dramu na "Mapeiju"? Fabijan Ruiz je koliko u 51. minutu, posle jako dosadnog prvog poluvremena, uspeo da donese prednost gostima na asistenciju Pjotra Zjelinskog, a Drijes Mertens je samo devet minuta kasnije duplirao vođstvo. I sve je delovalo kao iz bajke.

Međutim, Đanluka Skamaka je u 72. minutu nagovestio da će "kuvati", što se ispostavilo kao potpuno tačno. Đanmarko Ferari je u 89. minutu poravnao rezultat i ušlo se u ludnicu.

Pogodak Defrela, koji je istinski bio zaista lep, uz desnu stativu, sudija je odlučio da poništi jer je nekoliko desetina sekundi pre toga jedan od igrača Sasuola možda napravio faul nad defanzivcem Napolija. Ponovljeni snimak nije dao jasnu potvrdu, ali je Pecuto ipak odlučio da će rezultat na semaforu ostati 2:2.

Elem, kiks Napolija iskoristio je Milan koji je na gostovanju Đenovi ostvario pobedu i to prilično ubedljivu - 0:3 (0:2).

Golove su redom postizali Ibrahimović u 10. minutu, a potom i Mesijas dva puta - u drugom minutu nadoknade, a potom i 61. minutu susreta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Oni koji zvižde neka stave prst na čelo: Stanković britak posle minimalca Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA