≫ 

Niko nema što imaju Englezi: U toku je najluđa trka za titulu u istoriji Premijer lige

Čelsi, Mančester Siti i Liverpul nastavljaju da melju rivale i igraju spektakularne utakmice

  • 2
Everton - Liverpul Foto: Tanjug/AP

Ako je neko i imao dilemu koja je liga najjača na svetu, sada je to definitivno jasno. Niti u jednoj se ne vodi tako moćna i lepa trka za titulu kao na Ostrvu između Čelsija, Mančester Sitija i Liverpula.

Iz nedelje u nedelju, iz kola u kolo, ova tri premijerligaška velikana se trude da briljiraju, da pobeđuju rivale što impresivnije, pa je jasno zašto su stali u samo dva boda, što nam garantuje ludu zimu.

Lider Čelsi slavio je kao gost na Vikaridž Roudu sa 2:1 u meču u kom je Tomas Tuhel morao da kombinuje, ali je preživeo. Poveli su na vreme, preko Maunta u 29. minutu, ali je Nigerijac Denis u 43. posle kiksa Loftus-Čika kaznio goste i poravnao na 1:1.

Trener Plavaca zamenio je na poluvremenu užasnog Saula, ubacio Tijaga Silvu i zategao odbranu, a meč je odlučen posle ulaska još jednog rezerviste Zijeha koji je u 72. minutu krunisao sjajnu akciju Alonsa i Maunta koji je pored gola upisao i asitenciju.

Sjajna pobeda za Plavce uoči subotnjeg gradskog derbija sa Vest Hemom. I njihov prvi pratilac, Mančester Siti upisao je novu prvenstvenu pobedu. Građani su zaustavili Aston Vilu i Stivena Džerarda posle dve vezane pobede trijumfom od 2:1 u Birmingemu.

Ruben Dijas u 27. i Bernardo Silva u 43. bili su strelci za Siti, dok je počasni pogodak za Aston Vilu postigao Oli Votkins početkom drugog poluvremena.

A šta reći na kraju za Liverpul? Sjajni tim Jirgena Klopa ponizio je gradskog rivala Everton trijumfom od 4:1 na krilima sjajnog Mohameda Salaha. U nestvarnoj je formi Egipćanin ove sezone, a ne zna se koji je beg bio lepši u situacijama kada je dva puta matirao nemoćnog Pikforda.

Liverpul je preko Hendersona u 9. i Salaha u 19. lako stigao do dva gola prednosti, Andre Grej smanjio u 38, ali je tim sa Enfilda u nastavaku ponizio velikog rivala. Još jedan sjajni beg Salaha za 3:1 u 64. i majstorija Dioga Žote u 79. za konačni trijumf Crvenih i nastavak lude trke.

Jedne od najboljih u istoriji Premijer lige!

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA