≫ 

Preminuo legendarni operativac Zvezde Zoran Mijović

Mijović je bio blagajnik crveno-belih i čovek kog će verovatno mnogi zauvek pamtiti

  • 4
Zoran Mijović

Foto: crvenazvezdafk

Tužne vesti dolaze sa Marakane - legendarni blagajnik Crvene zvezde Zoran Mijović preminuo je u sredu u 70. godini posle teške bolesti!

Mijović je skoro ceo svoj radni vek proveo u Zvezdi s kojom je, kao operativac, bio i prvak Evrope i sveta 1991. godine. Skoro je otišao u penziju, kada je mesto blagajnika prepustio sinu Igoru.

- Nažalost, u toku meča sa Voždovcem - do nas je stigla tužna vest. Napustio nas je čovek koji je mnogo toga uradio za Crvenu zvezdu, pre svega u organizacionom smislu, a onda i ljudskom, jer su se u njegovom višedecenijskom delovanju u klubu, mnoge stvari menjale, iz dana u dan, iz godine u godinu.

- Čovek koji je od 1981. godine bio deo Crvene zvezde, prisustvovao onim najlepšim, ali i najtežim trenucima - napustio nas je posle borbe sa teškom bolesti. On je u fotelju blagajnika našeg kluba seo pre četiri decenije i neko je od koga su mnoge stvari u Zvezdi zavisile, pogotovo kada je u pitanju organizacija velikih utakmica koje su sa sobom donosile rekordne posete na našem stadionu. Bio je neko na koga su svi u klubu, ali i navijači mogli da se u potpunosti oslone, zbog toga je uvek među zvezdašima važio za omiljenog.

- Uvek vedar, nasmejan i hiperaktivan, nedostajaće svima u klubu. FK Crvena zvezda izražava duboko saučešće porodici Mijović! Neka mu je večna slava - stoji u saopštenju Zvezde.

Video: Oni koji zvižde neka stave prst na čelo: Stanković britak posle minimalca Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ale ale ale oooooo

    2. decembar 2021 | 17:16

    Kiza je bio LJUDINA, u svakom smilsu!!!Ne moze u tekstu da se opise, koliko je bio vazan deo kluba, u svakom smislu!!! Samo cu reci, za jednu od 1000 dogodovstina Kizinih u zvezdi, da je SINISU MIHAJLOVICA 1992 god iz svog stana na Senjaku vozio na aerodrom, kada je potpisao za Romu. U to vreme mu je bio kao drugi otac, Miha je sedeo do kasnih sati kod Kize u stanu i plakao, nije zeleo da ide, jedva ga je nagovorio da sedne na avion.VELIKI COVEK JE BIO, NEKA MU JE LAKA ZEMLJA!!!

  • Lepi

    2. decembar 2021 | 12:13

    Imali su oni vise operativaca...i to DB-ovaca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA