≫ 

Partizan stvara novog Mitrovića: Gol posvetio navijačima, prati Halanda i Levandovskog

Omladinac crno-belih je bio jedini strelac u meču osmine finala Kupa Srbije protiv Dubočice

  • 4
Marko Milovanović

Foto: fkpartizan

Dok je Omladinske škole, Partizan ne mora da brine za budućnost, jer talentovani momci iz "fabrike" u sportskom centru u Zemunu na svakih nekoliko meseci pristižu u prvi tim i gotovo s odmah spremni da doprinesu baš kao što je to na minuloj utakmnici Kupa Srbije učinio Marko Milovanović, strelac pobedonosnog gola protiv Dubočice (1:0).

Boljim poznavaocima prilika mladi napadač nije nepoznat, radi se o momku koga je Aleksandar Stanojević prekomandovao iz omladinske selekcije u prvi tim, potom ga poveo i na pripreme ekipe u Sloveniju, gde je fudbaler valjano iskoristio svaki minut koji mu je trener pružio i u konkurenciji Rikarda Gomeša, Nikole Štulića i Sameda Baždara (još mlađi) bio najbolji strelac u predsezoni.

Kada je sezona počela, Milovanović je vraćen među vršnjake, kako bi nastavio sa pravilnim razvojem, uz maksimalnu minutažu i nastavio je da rešeta mreže kao i prošle sezone, s tim da ga je Stanojević gotovo redovno "povlačio" i među prvotimce, gde je trenirao, često bio na klupi, a od nedavno je počeo i da dobija priliku i na takmičarskim mečevima.

Isplatilo se, momak iz Smedereva je rešio duel sa Dubočicom, postigao prvi gol u seniorskoj konkurenciji na jednom meču koji ima važnost i blista od sreće.

- Još uvek sam pod utiskom i mislim da će me to držati naredna 24 sata. Presrećan sam! Gol mi daje mi veliki motiv za rad i dalji napredak - rekao je posle meča Marko Milovanović.

Rekosmo već da Milovanović uporedo radi i u najjačoj i u omladinskoj gde mu je trener Nenad Brnović.

- Vojnik sam Partizana i gde god šef proceni da je potrebno da igram, trudiću se da dam svoj maksimum. Svestan sam da je konkurencija velika, da je važno imati utakmice u nogama, stoga se nikad ne postavlja pitanje „zašto“. Sve za Partizan!

Pored Marka Milovanovića, Stanojević je na Kup utakmicu poveo i vezistu Mihajla Petkovića, krilnog napadača Vanju Vlahovića i centralnog defanzivca Mihajla Ilića, a od ranije je uz prvi tim i Samed Baždar, koji će se priključiti treninzima čim se oporavi od povrede.

Marko Milovanović

Foto: fkpartizan

- Ne samo pomenuti igrači, svi momci iz omladinaca su moji dobri prijatelji sa kojima kao da živim. Zajedno smo praktično 24 časa i šta god da je potrebno, uvek smo tu jedni za druge. Međusobno se savetujemo i dajemo podršku!“

Iza sebe ima pet prvenstvenih, jednu u Kupu Srbije i četiri utakmice u Ligi konferencije. A ono što ga posebno krasi je strpljenje.

- U Partizanu sam od svoje sedme godine, skoro više od deset godina. Navikao sam na disciplinu i pobednički mentalitet kluba i, kao što sam rekao, sve što dolazi spremno čekam. Trener Stanojević je dobar pedagog i stručnjak i šta god on od mene zahteva ispunjavam bez pogovora.

Važan gol posvećuje navijačima jer, kako kaže, oseća njihovu podršku sa tribina.

- To se, jednostavno, oseti i to mi daje vetar u leđa! Ispred mene je dug put, ali baš zato želim da vredno radim i ostavim trag u Partizanu! - jasan je Milovanović.

Inače, prošloga leta, na pomenutim pripremema u Sloveniji gde je u samo pola sata kontrolnog meča sa Koprom upisao dva gola, Milovanović je otkrio još neke detalje o sebi. U Partizanu je od sedme godine, prošao je sve selekcije do prvog tima i uvek bio jedan od najboljih među vršnjacima.

Prati Halanda i Levandovskog

 

Upitan kako simpatiše od današnjih svetskih zvezda među golgeterima, istakao je Roberta Levandovskog i Erlinga Halanda, a poželeo je da dostigne bar deo karijere koju je ostvario njegov sugrađanin iz Smedereva Aleksandar Mitrović.

Način na koji Milovanović igra, traži "dubinu" ekipe u napadu, a uz to može da primi igru na sebe i razigrava saigrače kada je okrenut leđima protivničkom golu, uz urođeni instinkt, snagu i dominaciju u skoku u kaznenom prostoru, zaista podseća na reprezentativca Srbije i asa engleskog Fulama.

Osetio je to i Stanojević, pa je Nikolu Štulića kome je prošle sezone pružena prilika "zarotirao" Milovanovićem, iako je mlađi, te je u ovoj takmičarskoj godini drugopomenuti dobio prednost. Biće to u perspektivi, uz pravilan rad i razvoj, dobro i za ekipu u kojoj je Rikardo maksimalno opterećen gotovo bez prava na odmor, ali i za klub generalno, jer u mladom napadaču svakako "leži" potencijal i za ostvarivanje dobrih rezultata i za prodaju, od koje će Partizan zaraditi i mirno živeti.

Video: Milenković: Kako je Srbija zaustavila Ronalda i šta im je Piksi još u martu rekao za Portugal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4 C

    2. decembar 2021 | 14:03

    Све зависи какав је у глави!У глави се све дешава, само се лопта углавном удара ногом!Ако ви новинари сваког дана будете писали славопојке на основу једног постигнутог гола, онда то може бити контрапродуктивно!

  • Kris

    2. decembar 2021 | 14:00

    Vredi 10 miliona, dobice ponudu od 15 miliona ali ce je odbiti i na kraju ce otici za milion i 15% od dalje prodaje ako da vise od 16 golova za klub 😆

  • miro

    2. decembar 2021 | 14:14

    Zato su tudjmanovci i tu gde jesu .Dao gol petoligasu i sad ga dizeze u nebesa Ma begaj bre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA