≫ 

Kanada posle Borjana dovodi još jednog Srbina: Mitrović je pojačanje za Mundijal!

Talentovani ofanzivac prihvatio je poziv ove reprezentacije prema rečima njegovog oca

  • 7
Milan Borjan, Kadana, fudbalska reprezentacija, kapiten Foto: Robin Alam/Zuma Press/Profimedia

Fudbalska reprezentacija Kanade nalazi se na fenomenalnom putu da se nađe na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto su posle osam kola u Konkakaf zoni na prvom mestu u kvalifikacijama ispred SAD, Meksika i Paname.

Međutim, razlika između ova četiri tima je svega dva boda, tako da će se do kraja kvalifikacija, u kojima ima još šest kola, voditi velika bitka za prva tri mesta koja direktno vode u Katar.

Jedna od glavnih uzdanica Kanade u borbi za Mundijal jeste i njen kapiten, ali i kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan, koji je svojim odbranama u nekoliko mečeva spasio svoj tim.

Podsetimo, Borjan je, nakon što je s porodicom u Oluji 1995. iz Knina izbegao u Beograd, kasnije izbegao u Kanadu, gde je dobio državljanstvo, pa je tako stekao i pravo da brani za reprezentaciju ove zemlje, gde je dobio i čast da bude kapiten.

Ali, Kanađani se ne zaustavljaju samo na tome, već planiraju novo pojačanje sa igračem koji je Srbin. U pitanju je Stefan Mitrović, ofanzivni vezista, koji je rođen u Kruševcu, ali ima i pasoš Kanade, jer je još sa šest meseci sa porodicom otišao u Kanadu, gde je bio do svoje 17. godine, kada se vratio i potpisao ugovor sa Radničkim iz Niša, gde i sada igra.

Interesantno je da je Mitroviću, dok je živeo u Kanadi u Ontariju, komšija bio Milan Borjan, koji u tom gradu živi dva minuta vožnje daleko od njega.

Stefan Mitrović, FK Radnički Niš Stefan Mitrović u duelu protiv Partizana; Foto: MN Press

Da je definitivno dobio poziv Kanade, potvrdio je njegov otac Ivan na Tviteru.

- Nisam očekivao ovakav hajp oko Stefana i reprezentacije Kanade. Da, pozvan je na okupljanje u januaru i prihvatio je poziv. On je igrač koji je u usponu, ne budite strogi prema njemu: Svetsko prvenstvo je u torbi, verujte mi, Kanada će otići daleko - napisao je otac 19-godišnjeg fudbalera Radničkog.

Sam Stefan Mitrović nije želeo da komentariše ništa dok to ne bude zvanično.

- I do mene je doprlo, ne bih da komentarišem…Kad nešto nije zvanično, onda je najpametnije ćutati. Ono o čemu trenutno razmišljam odnosi se na predstojeći duel Radničkog u Bačkoj Topoli, zatim će naići Čukarički i Proleter. Voleo bih, naravno, da se Kanada plasira na SP i na taj način ponovi uspeh iz daleke, 1986.godine - rekao je Stefan Mitrović za Sport klub.

Video: Stampedo Zvezdinog podmladka kad im je prišao Borjan: Otišao na tribine, pa se peo na ogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вуле

    2. decembar 2021 | 15:09

    Људи познајем малог играо је самном овде у Канади,велики таленат требала би Србија да се бори за њега.И верујте ми да Канада улаже много у фудбал може се видети по резултатима.

  • Pele

    2. decembar 2021 | 14:18

    Kanada tolika velika država, a mislim da nisu nikad učestvovali na SP.

  • Petar

    2. decembar 2021 | 17:26

    Ne zovu uzalud nasi zemljaci Kanadu Kenjada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA