Oglasio se Srđan Obradović, sudija osuđen na robiju zbog nameštanja: "Opet bih svirao penal"

Arbitar ističe da nije ništa uradio namerno i najavljuje dalju borbu uz reči "ovo ne može da prođe ovako"

  • 28
Srđan Obradović Foto: MN Press

Sudska presuda za arbitra Srđana Obradovića potvrđena je od strane Apelacionog suda u Novom Sadu, gde je on osuđen na 15 meseci zatvora, a izbačen je iz fudbala i narednih 10 godina neće moći da ima bilo kakvu funkciju u ovom sportu.

On se nakon svega oglasio u izjavi za Informer i poručio da nije ništa uradio namerno i da je u poslednje tri godine proživeo pakao. Takođe, naglašava da bi opet svirao penal koji mu je "došao glave", na meču Spartak Subotica - Radnički Niš (2:0).

- Znam da nisam kriv, jer ništa nisam uradio namerno. Evo, prošlo je više od tri godine otad i proživeo sam pakao, ali da se vrati vreme i da onu situaciju vidim kao tada, opet bih dosudio kazneni udarac. Odluku sam doneo na osnovu ličnog sudijskog uverenja. Nije ni prvi ni poslednji put da je neki arbitar pogrešio. Toliko puta se desilo da je neka ekipa oštećena za kazneni udarac jer ga sudija u tom trenutku nije video. Ili da je nekom dosuđen, a nije trebalo. Ovo je verovatno jedinstven slučaj u svetu da je sudija osuđen na zatvor zbog greške na fudbalskoj utakmici - kaže Obradović.

- Bio sam u šoku kada je mi je dva dana nakon meča određen pritvor. Nisam mogao da verujem šta se dešava. Skinut sam sa liste sudija, ali sam godinu dana kasnije vraćen. Nadao sam se da je tu kraj mukama i da je ceo haos iza mene. Kada sam osuđen na 10 godina van fudbala i 15 meseci zatvora, bio sam šokiran. Moja porodica je prošla kroz jako težak period. Nastaviću da se borim jer ovo ne može da prođe ovako - poručio je Srđan Obradović.

Prisetite se i penala koji je svirao i zbog kojeg je osuđen i izbačen iz fudbala:

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bkoi

    3. decembar 2021 | 13:17

    Ovaj je nepopravljiv, treba mu povećati kaznu

  • 🙄

    3. decembar 2021 | 12:27

    Ćuti i pokrij se ušima

  • Lun kralj ponoći

    3. decembar 2021 | 13:13

    Obradoviću opraštamo ti što si nosio dres Zvezde i što si se hvalio za dobijene pare kada si priznao gol Zvezdi protiv Partizana. Hvala ti za sviran penal protiv Vojvodone o crveni karton igraču Vojvodine. Hvala ti Obradoviću za doprinos svim zvezdinim titulama znam sada će nam biti teže bez tebe ali Terzić ne sedi skrštenih ruku, već sprema dostojnu zamenu za tebe ako ne i bolju u sudiji Lukiću koji u var sobi ne vidi penal za Voždovac. Obradoviću ne brini uvek medju vama sudijama nadje se po neki podguzna muva koja sudi sve u korist Zvezde. Na kraju Zvezda treba da te zaštiti a mi ganci podići ćemo ti spomenik za sve titule što si pomogao da osvoji naša Zvezda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA