Tončev: "Za upad u svlačionicu nema kazne, Šurbatović skreće pažnju s nečasnih radnji"

Minstar se oglasio saopštenjem povodom suspenzije

  • 0
novica tončev Foto: MN Press

Ne stišava se bura koja je ovih dana žestoko uzburkala Fudbalski savez Srbije, kao što je gotovo uvek slučaj nakon što se Srbija plasira na Mundijal, a sve je kulminiralo na sednici Skupštine na kojoj su donete odluke o usvajanju novog Statuta, raspisivanju izbora na proleće uz promene u tročlanom radnom predsedništvu.

Nakon toga javio se Novica Tončev, kojem je na Skupštini odbijen predlog da se izbaci tačka 8, vezana za raspisivanje izbora.

Minstar Tončev je udario žestoko po Nenadu Bjekoviću, otkrivši da ima platu od 7.000 evra, uz optužbe da je to uradio uz obmanu.

Ubrzo nakon toga viđen je "ritern" FSS-a u vidu suspenzije Tončeva i sina za upad u sudijsku svlačionicu na poluvremenu meča Radnik - TSC.

Tončev je povodom suspenzije izjavio da ona nema nikakvog osnova, kao i da upad u svlačionicu kao radnja prekršaja nije predviđena nijednim članom, te da je za suspenziju odgovoran Jovan Šurbatović, koji time, kako navodi, skreće pažnju sa nečasnih radnji.

Njegovo saopštenje dostavljeno medijima prenosimo u celosti:

- Suspenzija disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije je besmislen i neosnovan napad pojedinih fudbalskih rukovodioca na čelu sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem, a sve kao deo njihove prljave i negativne kampanje protiv mene i kako bi skrenuli pažnju sa svojih nečasnih radnji.

- Veoma je simptomatično što se sve dešava dan nakon moje izjave o smeni članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i ukazivanje na neopravdano visoke plate, zloupotrebe i malverzacije.

- Ne postoje osnove za prijavu, a kamoli disciplinsku.

- Suspendovan sam po članu 54, a same sudije su dale izjavu da nikakvog ometanja i nedoličnog ponašanja sa moje strane nije bilo. Ulazak u svlačionicu kao radnja prekršaja nije predviđena nijednim članom, a pogotovo ne članom 54.

- U ovom slučaju jedino može biti kažnjen klub za lošu organizaciju pošto u disciplinskom Pravilniku ne postoji kazna za ulazak u službene prostorije.

- Disciplinska komisija treba da u svom radu koristi Pravilnik koji ima, a ne da postupa po nalogu generalnog sekretara FSS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA