≫ 

Zvezda ga je htela, ali Moca je voleo samo Partizan: Otac mi je rekao "ako odeš tamo, ne vraćaj se"

Partizan je u Mocinoj porodici bio porodična tradicija

  • 3
Momčilo Moca Vukotić, FK Partizan, FK Crvena Zvezda, Miloš Šestić

Foto: MN Press

Legendarni Momčilo Moca Vukotić preminuo je u 72. godini života posle duge i teške bolesti. Bio je i ostaće jedna od najvećih legendi Partizana. Čovek koji je u ovom klubu proveo gotovo čitavu karijeru uz samo jednu sezonu u francuskom Bordou.

Moca je ljubav prema Partizanu nasledio od svog oca, a jednom prilikom je u intervjuu koji je dao kao penzioner otkrio i da ga je Crvena zvezda svojevremeno želela, ali da nije postojala šansa da pređe u redove večitog rivala.

Video: IN MEMORIAM: Momčilo Moca Vukotić

- Igrao sam za svoju osnovnu školu. Zvezda je organziovala turnir osnovnih škola i to im je služilo za selekciju, treneri Zvezde su posmatrali decu i birali ih za fudbalsku školu. Posle utakmice mi je prišao trener Zvezde i rekao mi da su zadovoljni kako sam igrao i da bi voleli da dođem u Zvezdu. Rekao sam mu da već treniram u Partizanu i da sam partizanovac i da je to neostvarljivo. Da se pohvalim kod oca, to sam mu preneo, ali mi je otac rekao: "Ako nameravaš da ideš u Zvezdu, kući se ne vraćaj" - prisetio se svojevremeno Moca Vukotić.

Moca je za Partizan odigrao 791. meč i dugo je bio rekorder po ovome, sve dok ga 2016. godine nije prestigao Saša Ilić.

Video: Saša Ilić besan na sudiju posle meča: Imao svašta da kaže nakon sudijskog zvižduka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    3. decembar 2021 | 14:45

    Moco,majstore i Džaja doktore!Srecan sam sto sam odrastao gledajući takve veličine bilo ih je još puno sa obadve strane da ne nabrajam zaboravicu nekog!Neka ti Gospod podari Carstvo Nebesko!Slava ti i Hvala!

  • Hogar

    3. decembar 2021 | 17:11

    Nenadmašan, legenda, čovek koji je igrao najbolji fudbal u Jugoslaviji, krajem sedamdesetih ali zbog nacionalnog ključa, nije imao više prostora u reprezentaciji. Neka munje laka crna zemlja. Zbogom majstore.

  • Aleksandar

    4. decembar 2021 | 11:37

    Tako se to prosto postavi, pre rodjenja dece sam znao da navijaju za Partizan, danas zajedno čekamo vikend, ŽOC-a, Stanoja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA