≫ 

Moca je uradio nešto što nijedan igrač ne bi: Vratio se iz inostranstva da pomogne Partizanu

Momčilo Vukotić je zanemario inostranu karijeru da bi pomogao klubu da osvoji titulu

  • 1
Momčilo Moca Vukotić Foto: MN Press

Momčilo Moca Vukotić, legendarni fudbaler Partizana, preminuo je u petak u 72. godini života. Vukotić je izgubio bitku sa tumorom glasnih žica od kojeg je bolovao proteklih godina.

On je, uz Sašu Ilića, verovatno najveća legenda kluba, za koji je odigrao 791 utakmicu i postigao 339 golova. Osvojio je tri titule prvaka Jugoslavije.

U Partizan je stigao sa 12 godina, debitovao sa 17, a već sa 18 potpisao prvi profesionalni ugovor na pet godina.

Video: IN MEMORIAM: Momčilo Moca Vukotić

Međutim, jedan priča iudvaja ga od drugih fudbalera. U jeku najveće igračke ekspanzije posle dve titule prvaka Jugoslavije sa Partizanom, Vukotić je otišao u Bordo, da napravi inostranu karijeru.

Ali, tada je učinio što bi danas malo koji igrač uradio. Posle manje od godinu dana vratio u klub. Napravio je nešto što niko nije nikada u Jugoslaviji, zanemario je svoju inostranu karijeru radi Partizana.

- Bila je to za mene dobra sezona, bio sam drugi strelac ekipe, dao sam više od 10 golova. A onda me je iz Beograda pozvao Zoran Miladinović i rekao: "Vraćaj se!" Jer, kada sam otišao, bili smo prvaci, a naredne sezone Partizan je jedva opstao.

- Vratio sam se, istina je i da sam zbog Partizana zanemario karijeru, ali ne kajem se, i danas bih u toj situaciji isto postupio - rekao je Vukotić svojevremeno.

Njegov dolazak nije bio uzaludan jer je treću titulu šampiona one stare države čija je liga bila jedna od jačih u Evropi, osvojio u smiraj karijere.

Ključna utakmica je bila sa Dinamom, najvećim konkurentom. Partizan je pobedio u Zagrebu sa 3:2, a Moca je dao jedan gol. Bio je to njegov 100. gol, a o tom golu se i danas priča pošto je bio remek-delo.

Pogledajte taj pogodak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VALJAK I ISTINA

    3. decembar 2021 | 16:01

    Kakav SASA ILIC ,vestacki rekorder ! MOCA JE PRAVA LEGENDA nas drug predsednik centarfor ! I u klasu u gimnaziji bio PREDSEDNIK ,posle u klubu. VECNA SLAVA I HVALA NAS VELIKI MOCO !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA