≫ 

Moca Vukotić pronašao svoj skriveni talenat u poznim godinama

Proslavljeni as Partizana pronašao je sebe u umetnosti

  • 1
Momčilo Moca Vukotić

Foto: MN Press

Legendarni fudbaler Partizana Momčilo Vukotić preminuo je u petak u 72. godini.

Čuveni Moca, odigrao je 791 utakmicu u crno-belom dresu, uz 339 golova, ostavio je dubok trag u Partizanu i prema mnogim mišljenjima najbolji je fudbaler crno-belih u istoriji. Sa Partizanom je osvojio tri šampionske titule (1976, 1978, 1983).

Posle karijere bio je direktor omladinske škole Partizana, a od kada je u penziji pronašao je sasvim slučajno svoj skriveni talenat.

- Počeo sam pre desetak godina iz hobija da se bavim slikarstvom. Obaveze mi nisu dozvoljavala da mu se više posvetim, a tu su bila i deca, unuci. Sada se baš intenzivno bavim slikarstvom i – nije mi dosadno - rekao je Vukotić.

To mu je naročito prijalo u pandemiji korona virusa koja je u martu 2020. zatvrotila Srbiju na dva i po meseca.

- Od prvog dana od kako su na snagu stupile vanredne mere nisam izašao iz kuće. Nisam išao ni u onu kupovinu. Sve što nam treba dostavljaju nam deca. Nismo ni sa njima u kontaktu, namirnice koje nam kupe ostave ispred vrata. Vežbam kod kuće – objašnjava Vukotić i dodaje da mu je slikarstvo pomoglo da prebrodi lokdaun.

Video: IN MEMORIAM: Momčilo Moca Vukotić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA