Everton u debeloj krizi: Karamele spremaju promene, Benitez neće ni dočekati ponedeljak?

Moguće je da će klub iz Mersisajda protiv Arsenala predvoditi Dankan Ferguson

  • 0
Rafael Benitez Printskrin: Youtube/Sky Sports Retro

Ekipa Evertona proživljava nove crne dane. Iako su uloženi milioni evra u sastav ovog Premijerligaša, rezultati su daleko od očekivanih. Klub se nalazi u samom dnu tabele i preti mu borba za opstanak ukoliko se nešto ne bude pod hitno promenilo.

Debakl od gradskog rivala Liverpula u Mersisajd derbiju očigledno je bio povod čelnicima da na razgovor dovedu Rafu Beniteza, koji je letos seo na klupu Karamela u nadi da će ih konačno povući ka vrhu tabele i mestu u Evropi.

Međutim, realnost je takva da se Everton sada nalazi na samo pet poena od Noriča i Barnlija, koji su u zoni ispadanja i trenutno je tim koji je u poslednjih 10 kola sakupio najmanje bodova u Premijeršipu – svega pet.

Ujedno, Karamele su jedina ekipa koja je poražena na poslednje tri utakmice u Premijer ligi, a na sve to im dolazi Arsenal koji se nalazi u usponu forme i koji je nesrećno izgubio od Mančester junajteda na Old Trafordu sredinom nedelje. Tradicija takođe nije na strani tima sa severozapada Engleske.

Pitanje je da li će uopšte Rafa Benitez predvoditi slavni tim na ovom meču. Prema pisanju engleskih medija, rukovodstvo će se već za vikend sastati sa Špancem, a tema će biti njegov ostanak u klubu. Znajući da je Everton poslednjih godina menjao trenere vrlo često, ne bi bilo čudno da je poznatom treneru upravo meč protiv bivšeg kluba bio poslednji na Gudisonu.

Ukoliko se desi da Benitez zaista i ode, za očekivati je da Everton protiv Arsenala u tom slučaju vodi Dankan Ferguson, legenda kluba iz Mersisajda i čovek koji je njihov dugogodišnji pomoćni trener i savetnik.

Video: Son posle Zvezde pričao o traumama zbog loma noge igraču Evertona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA