UEFA kaznila Partizanovog evropskog rivala zbog kršenja finansijskog fer-pleja

Santa Klara u društvu osam klubova koji nisu poštovali propise

  • 3
Partizan Santa Klara Foto: ATA Images

Sektor UEFA za finansije imao je pune ruke posla. Čelna kuća evropskog fudbala kaznila je novčano osam klubova zbog kršenja finansijskog fer-pleja (FFP) i najavila mogućnost njihovog izbacivanja iz Evrope za naredne sezone.

Portugalci su, deluje, najviše nadrljali, pošto su kazne za nepoštovanje fer-pleja dobili Sporting i Porto. Prvopomenuti tim moraće da iskešira 250.000 evra, dok će aktuelni lider tamošnjeg šampionata i učesnik Lige šampiona platiti 300.000 evra.

Na tapetu su se našli još španski Betis, kazahstanska Astana, CSKA iz Sofije, rumunski Kluž, gibraltarski Mons Kalpe i portugalska Santa Klara, koja je igrala sa Partizanom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Svi oni imaju rok do 31. januara 2022. godine da izmire svoja dugovanja, a u suprotnom im preti zabrana učešća u evrotakmičenja u nekoj od narednih sezona, odnosno u prvoj za koju se kvalifikuju.

- Uslovno isključenje iz učešća u sledećem klupskom takmičenju UEFA za koje bi se inače kvalifikovali u naredne tri sezone… osim ako do 31. januara 2022. ne dokažu da su isplatili zaostale iznose – stoji u saopštenju čelne kuće fudbala.

Video: Milenković: Kako je Srbija zaustavila Ronalda i šta im je Piksi još u martu rekao za Portugal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iliev i Ja.....

    4. decembar 2021 | 10:48

    Treba ih izbaciti, pa jedva da prodjemo! Teska liga, teska grupa, ozbiljni protivnici a prejaki, timovi preskupi, biudzeti preveliki, Ziveo partizan, Jugoslvija i JSD PARTIZAN!

  • Hhdh

    4. decembar 2021 | 12:17

    Santa Klara i ovako ispada u drugu Portugalsku ligu, daleko su oni od Evrope

  • Nexxx

    4. decembar 2021 | 12:13

    Lepo drustvance sto bi reko legendarni srecko sojic😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA