Stanojeviću u fokusu Pazar: "Videćemo za Anortozis, igrači se vratili posle povreda"

Trener Partizana oprezan je pred duel sa poslednjeplasiranim timom lige

  • 6

Fudbaleri Partizana sutra će se sastati sa Novim Pazarom u okviru 19. kola Superlige Srbije. Crno-beli će biti veliki favoriti protiv pretposlednjeg tima na tabeli domaćeg šampionata, iako se ekipa sa jugozapada Srbije nalazi u seriji dobrih rezultata.

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević se nakon podsećanja na preminulog Momčila Mocu-Vukotića osvrnuo na predstojeći duel sa Pazarom.

- Okrećemo se našim aktivnostima i igramo utakmicu koja kao svaka druga znači ostanak u trci za titulu, igramo protiv Pazara koji osam utakmica nije izgubio. I da su pobedili svih osam i da su izgubili, bili bismo oprezni. Svi igrači su se vratili iz povrede, osim ovih kojih su duže odsutni – rekao je Stanojević.

Ističe da je daleko bolje igrati na stadionu u Humskoj, nego u Novom Pazaru. Podsećamo, duel ova dva tima je imao velike incidente u prvom delu sezone.

- Naravno da je lakše igrati u Beogradu, nego u Pazaru. Imaju osam utakmica bez poraza, Čukarički su dva puta u kratkom vremenskom roku iznenadili, igrali nerešeno. Dosta su utakmica igrali kod kuće i dobili, sigurno nam je lakše kod kuće, nego u njihovoj atmosferi. Izuzetno su agresivni, borbeni, videćemo na koji način ćemo probiti blok.

Navijači su pružali podršku crno-belima na gostovanjima, pa se očekuje da i sutra u Humskoj dođu u velikom broju.

- Siguran sam u to. Imali smo posle Flore tri utakmice u kojima su nas navijači bodrili, bili tu sve vreme. Značila nam je utakmica na Voždovcu, gde su došli u velikom broju, znam da je utakmica u nedelju posle podne, da će možda biti loše vreme i hladno, ali svaki navijač bih voleo da bude pozitivan, uz ekipu, teško je pobeđivati svaku utakmicu. Bila je lepa atmosfera i u Nišu protiv Dubočice. Želeo bih da sve bude u fer i korektnom tonu i da nas podrže u borbi za titulu.

Fk Tsc - Fk Partizan

Foto: Nikola Tomić

Nije hteo mnogo da priča o konačnoj oceni polusezone i da će o tome više reći kada bude odigrana poslednja utakmica.

- Delujemo dosta korektno. Forme variraju, možda nekad ekipa ne utiče, nego neki drugi faktor da ne pokažemo taj nivo. Nisam opterećen, gledam sledeću utakmicu, ne analiziram previše. Čekam decembar, poslednju utakmicu, fokusirani smo na treningu, jedva čekamo da počne naredna utakmica.

Povreda konačno nema previše, osim onih igrača koji su odsutni na duže, a to je pre svega Lazar Marković.

- Vujačić se vratio, Holender, Terzić... Imali su neki ritam treninga pre ovoga, verujem da su u ritmu. Nisu to neke duge pauze. Računam na sve, biće svi u ovoj utakmici sa Pazarom.

Teško je sačuvati svežinu posle svega što se desilo od jula kada je krenula takmičarska godina.

- Sigurno da je teško, kraj je polusezone, rekao sam odigraćemo 35 utakmica. Nadam se da smo svim ovim rotacijama zadržali svežinu, svi su spremni, imali smo trening, svi dobro izgledaju. Nadam se da će u ovom foto-finišu biti sve kako treba.

Milovanović je dobio šansu u Kupu Srbije, a Stanojević kaže da će naći način da ga upari sa Rikardom.

- Naravno da je mali problem to što su on i Rikardo slični tipovi igrača, teško je upariti ih. Radićemo na tome tokom priprema, moramo da nađemo način da stavimo dobrog igrača. Sigurno je pokazao da je zamena, teško je vaditi Rikarda koji je najbolji golgeter, treba naći način da igraju zajedno.

Aleksandar Stanojević

Foto: MN Press

Stanojević je potom dodatno komentarisao Pazarce.

- Novi Pazar igra sa promenom trenera i tako su koncipirani da igraju agresivno, tako su bile i ove utakmice, poslednjih osam. U kombinovanom sastavu su igrali, čuvali se za ono što ih čeka ovde. Sigurno su čvrsta ekipa, ne znam da li će igrati u najjačem sastavu. Dva igrača im ne igraju, koliko imam informacije. Homogena su ekipa, ne odustaju, teško gube u poslednje vreme.

Posle Pazara sledi Anortozis i šansa da se obezbedi evropsko proleće.

- Mi uvek pravimo dve utakmice, tri... U ovom trenutku nemamo jasnu sliku na koji način ćemo izaći protiv Anortozisa. Čekam da vidim kako će se ko pokazati sutra, pa ćemo sve to lepo ukalkulisati.

Ističe Stanojević da se ne brine za taj meč i da se nada evropskom proleću.

- Ne brinem, imali smo Soči, stalo je sve u 90 minuta, Santa Klara isto. Dobra je situacija da odlučujemo na našem stadionu o proleću u Evropi. Ako zaslužujemo, ići ćemo, ako ne, nećemo. Svaka je u Evropi eliminaciona, navikli smo sa time da živimo.

Video: Stanojević kipti: Nenormalni uslovi za igru, na ovom terenu nije moguće igrati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    4. decembar 2021 | 15:51

    Samo oprezno Ser Stanoje od Flore, Novi Pazar nije uvezbavao sklanjalice kao Vozdovac pre neki dan, znaci bice cupavo.

  • Znas sta?

    4. decembar 2021 | 16:30

    Stanoje, ne preostaje ti nista drugo nego da sve do kraja pobedis. Ovi VAR-ovci su se vec ispraksali I znaju kad treba da se jave, a kad ne jave kad je malena u pitanju. Nece oni doci u priliku da izgubi bod nigde vise dok je strucnjaka u VAR sobi. To je moglo u pocetku dok su bili nestrucni, vise nece da moze. Mogao je onaj njihov beg (da beg) da skine gace onom iz Vozdovca niko se ne bi oglasio. Gde su ti bajni eksperti da se oglase, nema njihovih strucnih ekspertiza.

  • RSK

    4. decembar 2021 | 18:20

    SAMROK FLORA STANOJE velika prevara od trenera. Ko mu je obećao fer pravenstvo neka kaže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA