≫ 

Klopov zlatni džoker ugrizao "Vukove" za srce: Origi pogodio u 94. za 1. mesto Liverpula

"Crveni" zabeležili minimalnu, ali vrednu pobedu - 0:1

  • 1

Izgledalo je da će posle gomile promašaja Liverpul napustiti Vulverhempton samo sa bodom u džepu, ali je sjajna ekipa Jirgena Klopa ipak uspela da napravi šampionski korak i minimalnom pobedom izbije na čelo Premijer lige.

Heroj je večiti džoker ovog tima Divok Origi, koji je u 94. minutu na pas Mohameda Salaha doneo vrednu, ali zasluženu pobedu "Crvenima" od 1:0.

Dominirao je Liverpul i stvarao prilike, Vulvsi se branili u većem delu meča, skoro da nisu ni šutirali na gol Alisona na drugoj strani, dok je golman domaćih Žoze Sa sa nekoliko vrsnih intervencija, i uz pomoć saigrača dugo čuvao mrežu.

Sve do tog 94. minuta kada je Van Dajk poslao dugu loptu za Salaha, a Egipćanin je u svom stilu majstorski doturio do Belgijanca, koji se prelepo okrenuo u petercu i doneo 10. trijumf Liverpulu u sezoni.

Pobedu posle koje je tim Jirgena Klopa izbio na čelo Premijer lige ispred Čelsija i Mančester Sitija.

U ostalim mečevima subotnjeg popodnevnog programa Njukasl je stigao do prve pobede posle 14 utakmica i to minimalne od 1:0 nad Barnlijem. Strelac gola odluke bio je Kalum Vilson u 40. minutu.

U derbiju engleskog primorja Sautempton i Brajton su odigrali nerešeno 1:1. Domaćini su poveli u prvom poluvremenu preko Albanca Armanda Broje u 29. minutu, a da bi konačan rezultat postavio sjajni Nil Mope u 98. posle greške kapitena domaćih Vord-Prauza

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Lob za TV špice na Karađorđu: Tomović pogodio mrežu Metalca skoro iz auta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitko

    4. decembar 2021 | 18:29

    Opasan igrac. Uvek nepredvidiv. Secam se kako je Barsu izbacio i nokautirao. Steta sto ne igra malo vise , ali Salah je tu prvi pik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA