≫ 

Atalanta ima šmek šampiona! 5 golova, 3 preokreta i Napoli se već sapliće u trci za titulu

Tako i treba da izgleda pravi derbi

  • 0
FC Atalanta - Valencia, FK Atlanta Valensija Foto: Tanjug/AP

Pružili su fudbaleri Atalante i Napolija pravi spektakl navijačima u Italiji, ali i širom sveta. Derbi kola je opravdao očekivanja, viđena su tri preokreta, da bi na kraju slavila ekipa Atalante sa 3:2.

Auh, šta se sve desilo na ovom meču... Atalanta je došla u rano vođstvo, ali je Napoli okrenuo rezultat na samom početku drugog poluvremena - sve u svemu prava poslastica.

Ekipe koje se trenutno nalaze na trećoj i četvrtoj poziciji su stvarno dale svoj maksimum kako bi se približili vodećim ekipama iz Milana (Inter i istoimeni Milan). Atalanta je ponovo pokazala da ima potencijal za naslov šampiona, dok se Napoli ponovo okliznuo.

Kako je i gorepomenuto, Atalanta je povela već u sedmom minutu preko Romana Malinovskog, te su tako već uzdrmali Napoli i Lučijana Spaletija.

Međutim, iako nema Viktora Osimena, Napoli je izvukao svog "keca iz rukava" i preko Zjelinskog je poravnao u 40. minutu susreta, što je bilo dovoljno da se s rezultatom od 1:1 ode na poluvreme.

San Paolo, Napoli Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme je malo okrenulo karte, makar što se tiče samog starta. Napoli je preko Drisa Mertensa došao do 2:1, ali to nije bio kraj rezultatskim prevratima.

Iličić je ušao umesto Pesine, te je upravo ta promena i donela svežinu u ekipi Gasperinija. Igrao se 66. minut utakmice, kada je Demiral postigao pogodak za 2:2 i time je ponovo vratio rezultat na "nulu".

Konačnih 3:2 je postavio Frojler, kome je asistirao upravo Josip Iličić.

Ovom pobedom, Atalanta je uspela da priđe na dva boda do Napolija, te sada imaju 34 boda. Napoli ima 36, Inter je drugi sa 37, dok Milan na prvoj poziciji ima 38 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: PSŽ vodi, Kavani za 10 minuta uspeo što Liverpul i Napoli nisu za 90

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA