≫ 

Zvezdi bilo dovoljno poluvreme sa Napretkom, Rodić i Katai potpisali laku pobedu

Laka, baš laka pobeda Beograđana

  • 47
aleksandar katai Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde uvezali su još jednu prvenstvenu pobedu, još jednu laku, sigurnu, bez pravog otpora sa druge strane na kojoj je bio kruševački Napredak. Vođstvo sa poluvremena 2:0 ostalo je na snazi do kraja, strelci su bili Rodić i Katai za trijumf koji znači i poravnanje sa Partizanom u vrhu tabele, uz meč više naspram večitog rivala.

Oba gola viđena su u prvom poluvremenu, Rodić je pogodio već u 5. minutu, Katai u smiraj tog perioda meča, i tu je praktično bio kraj ovog neravnopravnog duela.

Zvezda je mogla do ubedljivije pobede, nekoliko šansi otišlo je u nepovrat u boljem prvom poluvremenu, bilo je solidnih napadačkih težnji i u nastavku, ali sa očitim blažim intenzitetom usled sigurnog vođstva i nejakog otpora rivala.

Kruševljani nisu opravdali rejting ekipe iz gornjeg dela tabele, bili su u stalnom podređenom položaju, a jedina situacija vredna pomena desila se u povoju drugog dela meča kada su centimetri napravili razliku da ovaj meč ne uđe u neizvesniji tok.

Kruševljani su zatresli mrežu, Bačanin je podmetnuo nogu nakon što je lopta pogodila stativu, međutim ispostavilo se da mu je pola kopačke bilo u nedozvoljenoj poziciji, VAR je to potvrdio, pa je ova, daleko najbolja situacija po domaći tim, otišla niz vodu.

Dotad, Zvezda je već akumulirala ubedjivo vođstvo i usmerila meč u jednom pravcu.

Prvi pogodak stigao je u koprodukciji Kataija, Erakovića i strelca Rodića. Ovaj prvi je izveo korner, drugi prebacio glavom na drugu stativu, a potonji uneo loptu u mrežu. Nije mu prvi put da na ovakav način rešava slične situacije.

Drugi gol stigao je u jeku velike inicijative Beograđana, niza promašenih šansi, a egzekutor je bio Katai, u pravi čas po goste - u smiraj poluvremena.

U daleko sadržajnijem prvom poluvremenu, u kojem je Zvezda potvrdila renome favorita u svakom smislu, desila se i jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Napretka. Pavkov je pogodio u ruku igrača rivala, sudija Simović se nije oglasio, niti VAR, što je donelo trenutak nervoze u gostujućim redovima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    5. decembar 2021 | 16:06

    Bolest grobara je postala neizlečiva...HOĆE VAR, NEĆE VAR...VERUJU U VAR, NE VERUJU U VAR...sve zavisi od toga koga VAR proverava, Zvezdu ili Partizan...kada je Zvezda u pitanju VAR ne valja, pritom kada je Partizan u pitanju, VAR valja...PA VAMA STVARNO NEMA POMOĆI...

  • Zeljko

    5. decembar 2021 | 13:48

    Grobari posto volite da komentarisete jel bi ovo penal u Krusevcu

  • Mile Basket

    5. decembar 2021 | 15:52

    Jedan je Ivanic Mirko !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA