≫ 

Igraču Hajduka otac Srbin, a on peva "Mrzim Dinamo, srpsko ime to!"

Subašić se priključio Livaji i saigračima koji su pevali ovu pesmu

  • 11
Danijel Subašić,  fudbalska reprezentacija Hrvatske Foto: Kirill KUDRYAVTSEV/AFP/Profimedia

Pobedio je Hajduk u nedelju popodne Dinamo (2:0), u velikom derbiju hrvatske lige, ali čini se da je veću pažnju izazvala pesma koju su pojedini fudbaleri "bilih" pevali posle trijumfa nego isti na Maksimiru!

Najpre je Marko Livaja, po dolasku igrača u Split, završio na ramenima navijača s kojima je pevao "mrzim Dinamo, srpsko ime to," da bi se u međuvremenu pojavio i video snimak iz jednog noćnog kluba gde i ostatak fudbalera peva istu pesmu. Video snimak možete pogledati OVDE.

Među njima je bio i golman Danijel Subašić, jedan od najzaslužnijih što je Hrvatska 2018. igrala finale Mundijala, a ovo ništa ne bi bilo čudno da njegov otac nije Srbin Jovo. Podsetimo, o Subašićevim korenima se pisalo baš tokom Mundijala kada je i sam Jovo poručio da ga niko od srpske rodbine nije zvao da čestita veliki uspeh Danijela.

- Nisu zvali, slabo, ništa... Ko će njima znati zašto je tako. Verovatno zato što igra za Hrvatsku - rekao je Jovo, penzionisani pekar, koji sa suprugom živi u mestu Zagrad, gde su se pre nekoliko godina doselili iz Zadra.

Kakvih problema je Subašić imao, govori i podatak da je njegovu sadašnju suprugu Antoniju otac hteo da ubije kako se ne bi udala za Srbina. Danijelov tast Ante Boca prvo je prebio ćerku, a onda joj je i zapretio da će je zaklati ako se uda za Srbina!

Kada je Boca istukao Antoniju, ona je završila u ambulanti, a policija je odmah privela oca. Brzo je izveden pred sud i optužen za nasilje u porodici, ali ne postoje podaci o kazni koju je dobio. Naravno, ćerka je odmah pobegla od oca i počela da živi u Zadru sa hrvatskim čuvarom mreže.

- Mnogo mi je žao zbog toga. Antonija je kod mene i tu će i ostati. Iako sam Srbin, a ona Hrvatica, mnogo se volimo i to je najvažnije. Meni niko nije pretio, a Antonija je svoju ljubav prema meni pokazala svojim dolaskom kod mene - rekao je davno Subašić.

Video: Kako je Binić hteo da čeka igrače Hajduka u tunelu posle tuče na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strim

    6. decembar 2021 | 15:12

    Za Hrvate vazi ona stara,nema goreg turcina od poturcenog srbina. Oni su Srbi,oni to znaju i to ih boli najvise. Dubrovnik je stari srpski grad. Sve to moze da se proveri,znaju to oni,znamo i mi. Zato nas i zabole sta pricaju jer kad krenu koleno po koleno unazad na kraju su cukunbaba i cukundeda Srbi. Tako i bosanci.

  • Дража

    6. decembar 2021 | 15:05

    Најгори од свих Срба су хрвати!

  • Zeljko ex JSO

    6. decembar 2021 | 15:07

    96% njih su Srbi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA