≫ 

Još jedan engleski klub dobija bogate vlasnike, Amerikanci "bacili oko" na Lids

Franšiza koja je vlasnik NFL kluba iz San Franciska hoće da otkupi deonice kluba iz Jorkšira

  • 0
FK Lids - FK Mančester Siti Foto: Tanjug/AP

Još jedan klub iz Premijer lige, kako stvari stoje, dobiće bogate i moćne vlasnike. Lids junajted koji se trenutno nalazi u dnu tabele prve lige Engleske zapao je za oko franšizi "49ers Enterprajzes" koja kontroliše NFL tim iz San Franciska.

Oni su 2018. godine otkupili 10% akcija od većinskog vlasnika Andree Radricijanija, a taj udeo je polako "narastao" do 44% koliko je iznosio prošlog meseca. Dogovoreno je da Amerikanci mogu da preuzmu 100% deonica i prema pisanju Atletika, ceo posao bi bio vredan oko 400.000.000 funti.

Inače, Andrea Radricijani je kupio Lids 2017. godine za samo 45.000.000 funti. Od tada je vrednost kluba iz Jorkšira konstantno rasla, pogotovo od povratka u Premijer ligu. U sklopu dogovora bio bi uključen i vlasnički list za stadion "Eland Roud". Vrednost svih ovih objekata je oko 20.000.000 funti.

Tranzicija bi trebalo da bude gotova do januara 2024. godine. Međutim, u klauzuli stoji da kompanija Radricijanija može da odustane od čitavog posla i da dogovor na kraju bude poništen.

Video: Petarda na Banovom brdu, Endiaj dosolio ranu Kolubari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA