≫ 

Srbin osvetio Partizan: Skinuo Floru sa trona i doneo klubu titulu posle 7 godina!

Levadija slavi Marka Savića

  • 2
marko savić, FK Levadija Foto: Katariina Peetson

Srpski trener Marko Savić, koji sa klupe predvodi estonsku Levadiju, postao je novi šampion ove zemlje! Dramatičnije nije moglo, Flora i Levadija su igrali međusobni duel za titulu u poslednjem kolu. Flora je imala bod zaostatka, ali je igrala na svom terenu, ali je Levadija u dramatičnom meču izborila 2:2 i time je posle sedam godina osvojila titulu prvaka.

Flora je nedavno nanela Partizanu težak udarac u grupi Lige konferencija, kada je u Talinu pobedila sa 1:0 i tako upisala prvi istorijski trijumf u grupnoj fazi u Evropi.

Ali, Flora više ne može da se hvali šampionskom titulom, pošto je bez nje ostala zbog ekipe koju sa klupe predvodi 37-godišnji Beograđanin. Savić je u Estoniji imao sezonu iz snova, pošto je prethodno, takođe u duelu sa Florom, osvojio i Kup.

Na taj način "osvetio" je Partizan, koji će u četvrtak od 18.45 pokušati da se "opere" za kiks u Estoniji u duelu sa kiparskim Anortozisom, gde mu je bod dovoljan za prolaz u nokaut fazu.

- Ovo je zaista veliki uspeh. Flora je u prethodne dve godine osvojila sve što se može osvojiti u Estoniji, ali smo prilikom mog dolaska postavili visoke ciljeve, doveli prava pojačanja i radili vredno, što se na kraju vratilo osvajanjem duple krune. Mislim da ne moram da opisujem euforiju koja vlada među navijačima Levadije. Fizički, psihološki i taktički smo bili na visokom nivou, prethodnih 10 meseci smo radili istrajno i spremili ekipu tako da uvek drži formu na visokom nivou.

marko savić, FK Levadija Fudbaleri Letonije sa šampionskim peharom; Foto: Katariina Peetson

- Istakao bih kompletan stručni štab koji je fenomenalno odradio posao, imamo sjajnu atmosferu koju gajimo na terenu i van terena zajedno sa igračima i nakon odmora krenućemo u pripreme za novu sezonu i nove izazove od kojih su najveći kvalifikacije za Ligu šampiona – zadovoljno konstatuje Savić nakon velikog uspeha.

Levadiju je do duple krune predvodio srpski trener Marko Savić, zajedno sa pomoćnikom Nikolom Mitićem i kondicionim trenerom Urošem Nikolićem, dok su na terenu pehar izborili fudbaleri iz Srbije Luka Luković, Miljan Ilić, Marko Putinčanin i Milan Mitrović. Titula šampiona države je naravno proslavljena sa srpskom zastavom na terenu i u svlačionici.

Levadija iz Talina je uz Floru najveći klub iz Estonije. Klub u svojoj riznici trofeja ima 10 titula nacionalnog prvenstva i isto toliko pehara Kupa Estonije, dok je Superkup osvajao u sedam navrata.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Grobari iz Pariza uz Partizan u Estoniji: Nekoliko grupa navijača se dovikuju međusobno na stadionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA