Vezista Dortmunda kažnjen sa 40.000 evra zbog komentarisanja suđenja

Mladi fudbaler Dortmunda bio je nezadovoljan suđenjem Cvajera na meču između Dortmunda i Bajerna

  • 0
Felix Zwayer Foto: BERND THISSEN / AFP / Profimedia

Mnogo buke podiglo se nakon izjave Džuda Belingema u kojoj se mladi fudbaler zapitao da li je normalno da najveću utakmicu nemačkog fudbala sudi Feliks Cvajer, čovek koji je osuđen za nameštanje utakmica.

Zbog te izjave Dortmundovog fudbalera u istragu se uključila i policija, ali je na kraju Belingem kažnjen samo finansijski. Englez će morati da plati 40.000 evra.

Optužbe na račun Cvajera stigle su nakon što je sudija pokazao na belu tačku posle igranja rukom Matsa Humelsa, a u taboru ''milionera'' nikako se nisu slagali sa tom odlukom, pa je čak isključen i trener Marko Roze.

Belingem je bio dvostruki asistent u ''Der Klasikeru'' koji je pripao Bajernu rezultatom 3:2, a odlučujući gol na meču postigao je Levandovski baš iz penala o kom se toliko priča.

Podsetimo da je Feliks Cvajer sedeo u VAR sobi tokom meča Svetskog prvenstva u Rusiji u kom su se sastale reprezentacije Srbije i Švajcarske, a da nije hteo da pogleda snimak iz drugog ugla u situaciji kada je Aleksandar Mitrović bio povučen od strane švajcarskih reprezentativaca.

Video: Saša Ilić: Značilo mi je kada su me ljudi proglašavali za Mocinog naslednika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA