≫ 

Embape i Mesi rastavili Briž na proste činioce: Šou Parižana i poraz Sitija na kraju grupne faze LŠ

U sedmom minutu je već bilo 2:0, sve zahvaljujući Embapeu

  • 1
Kilijan Embape

Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Pariz Sen Žermena su na najlepši mogući način zaključili grupnu fazu Lige šampiona pošto su na svom terenu bez ikakvih problema savladali Klub Briž sa 4:1 golovima Kilijana Embapea i Lionela Mesija.

Od ranije bilo poznato da Parižani u nokaut fazu idu sa druge pozicije grupe A, da im nije meč sa Belgijancima od velikog prioriteta, ali su oni izašli u najjačem sastavu i pokazali o kakvom se kvalitetu radi.

U sedmom minutu je već bilo 2:0, sve zahvaljujući Embapeu.

Francuski ofanzivac je posle nešto manje od 120 sekundi iskoristio odbitak i doneo prednost "svecima", a u sedmom minutu je iskoristio "balon" Anhela Di Marije i iz okreta, volejom, pogodio donji levi ugao.

Nastavio je Embape da dominira, ali uz Lionela Mesija sa kojim je u završnici akcije razmenio pas i napravio mu prostor na ivici kaznenog prostora, te osvajač Zlatne lopte nije oklevao i unutrašnjim delom stopala pogodio levu stranu Minjolea.

Pošto je u 38. minutu bilo već 3:0, svi su već upisali novu pobedu PSŽ-a, pa ni pogodak Ritsa u 68. minutu i popuštanje odbrane nisu to doveli u pitanje.

Nakon dva gola Embapea, na tu kotu je stao i Mesi koji je u 76. minutu bio fauliran u kaznenom prostoru, te je u preuzeo odgovornost i sa bele tačke ostavio golmana nepomičnog.

Lajpcig je na svom terenu, u istoj grupi, savladao Mančester siti sa 2:1 i tako obezbedio nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Kombinovani sastav "građana" je omogućio Nemcima da se "pobiju" za pobedu i na kraju su je ostvarili.

Dominik Soboslai je u 24. minutu na asistenciju Lajmera doveo domaćina u vođstvo, da bi Andre Silva u 71. minutu povisio na 2:0.

Krenuo je Siti da se vadi, da se čupa iz nekog ubedljivijeg poraza, pa je Rijad Marez umanjio prednost, ali je direktan crveni karton Kajlu Vokeru uticao na to da se ostane pri tom rezultatu.

Video: Partizanov šal oko krsta: Moca Vukotić sahranjen sa obeležjima kluba kome je dao sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vk

    7. decembar 2021 | 21:10

    Kakve golove avaj Messi daje to je strasno svaki njegov gol je euro gol sve golove van 16 sterca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA