≫ 

Torcida iz Splita čeka Delije u Portugaliji: Mnogo huligana na jednom mestu, policija sprečila haos!

Splićani pristigli u pomoć svojoj braći iz Benfike, koji igraju svoj meč protiv Dinama iz Kijeva

  • 12
Ultrasi u Portugalu, Mapa

Ilustracija: Nikola Jovanović

Crvena zvezda u četvrtak od 21.00 u Bragi igra poslednji meč grupne faze Lige Evrope protiv istoimenog tima. Očekuje se veliki broj Zvezdinih navijača u Portugaliji, a to može da podgreje navijačke tenzije u ovoj zemlji, gde će u isto vreme biti nekoliko različitih navijačkih grupa.

Naime, u Porugaliji se u razmaku od dva dana igraju čak tri velike evropske utakmice. Jedna je već odigrana, između Porta i Liverpula, a pored Zvezdinog meča u Bragi, igra se i duel između Benfike i Dinama iz Kijeva.

Meč je od velikog značaja za lisabonski tim, jer im pobeda možda i donosi plasman u nokaut fazu (ako Barselona ne pobedi u Bajern u Minhenu). Otuda i ne iznenađuje što su im u pomoć pritekli i navijači Hajduka iz Splita, jer Torcida ima bratstvo sa jednom od najjačih grupa ultrasa Benfike "No name boys".

Takođe, očekuje se i dolazak navijača Dinama iz Kijeva, koji nisu previše prijateljski nastrojeni prema Srbima, a dobro ih pamti i delegacija Partizana, čiji deo klupske ekipe su brutalno prebili na gostovanju u Kijevu 2017. godine.

Sama pojava Torcide u Portugaliji predstavlja potencijalno veoma problematičnu navijačku situaciju ukoliko dođe do bliskog susreta sa Delijama. Očekuje se da u Lisabon stignu i navijači Sent Etjena, sa kojima takođe Benfika i Hajduk Split imaju bratstvo. Tu je takođe i druga grupa iz Lisabona, navijači Sportinga, koji su nedavno imali žestok okršaj na ulicama sa navijačima Bešiktaša koje su naterali na beg.

Kako se navodi na društvenim mrežama, već je došlo i do bliskog kontakta navijača Dinama iz Kijeva, koji su stigli u Lisabon potpomognuti navijačima Dnjipra, koji su jednom od predstavnika Torcide iz Splita dali svoje kontakte i poručili im gde mogu da ih nađu. Navodno navijači Benfike i Hajduka nisu došli, ali jeste policija i nekoliko ljudi je uhapšeno, pa je policija već zaustavila jedan potencijalni huliganski haos.

 

Trista kilometara severnije u Portu, gde bi Delije i trebalo da slete, jer je Braga mnogo bliža ovom gradu nalazi se još jedna velika navijačka grupa, pristalice Porta "Super zmajevi", a takođe će tu biti i navijači Brage.

Na relativno malom prostoru skupio se ozbiljan broj navijačkih ultras grupa, pa će tenzija i napetost biti na vrhuncu, posebno ako dođe do bliskog susreta.

Video: Piksi ekskluzivno o Maksimiru 1990: Boban je upao u našu svlačionicu, bio sam uplašen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. decembar 2021 | 14:01

    Па торцида је пријатељ неких са југа...били им драги гости на лавору...браћа..не само Португалцима

  • nibrS

    8. decembar 2021 | 14:34

    A za hrvatske grobare niko i ne pita ?!? Uvek bili i ostali samo mala crno bela boranija

  • Dule

    8. decembar 2021 | 14:29

    oduvjek je torcida derala navijace zvezde..jedino su grobari mlatili splitske huligane po marjanu i dinamoce po maksimiru..to je istina..i to zna svaki stariji navijac partizanan..danas IDEA pobratimila bbb i janicare iz bg..zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA