Dragan Stojković Piksi dobio priznanje u rodnom gradu

Nagradu je dobio i Sava Ranđelović

  • 0
Dragan Stojković Piksi

Foto: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije proglašen je sportskom ličnošću grada Niša, dok je zlatni vaterpolista Srbije Sava Ranđelović dobio nagradu „Sportski Gran pri Niša“.

Nagrada „Sportska ličnost godine Niša“ tradicionalno se dodeljuje značajnim ličnostima (sportistima, trenerima, funkcionerima), bez obzira na to gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu doprinose sportskom ugledu Niša.

Dobitnika nagrade bira žiri Sekcije sportskih novinara grada Niša, koji pored novinara čine i prethodni dobitnici ovog priznanja. Kako je navedeno, Piksi je nagradu dobio zbog plasmana fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Selektoru Stojkoviću pripisuju se najveće zasluge za direktan plasman fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru, sa prvog mesta u kvalifikacionoj grupi, uz šest pobeda i dva remija, a bez poraza u kvalifikacijama. Šlag na torti predstavljao je trijumf nad Portugalijom u Lisabonu u odlučujućoj utakmici, prvi naše fudbalske reprezentacije nad ekipom iz prvog šešira posle 33 godine, a prvi takav u gostima nakon 42 godine. Kao rođeni Nišlija, unevši renesansu u srpski reprezentativni fudbal, Dragan Stojković Piksi je, prema mišljenu žirija, potpuno zaslužio ovogodišnje priznanje - navodi se u saopštenju Sekcije.

Sava Ranđelović, dvostruki zlatni olimpijski vaterpolista, dobiće nagradu "Sportski Gran pri Niša" koja se ove godine dodeljuje prvi put. Ranđelović je bio jedini predstavnik Niša u Tokiju, a takođe je i jedini Nišlija koji je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama.

- Zbog toga je žiri ove godine načinio presedan i ustanovio novo priznanje, adekvatno ovom vanserijskom sportskom dostignuću - piše u saopštenju.

Video: Selektor Dragan Stojković Piksi dobio mural: Odmah pored Maradone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA