≫ 

Stanojevićeva poruka Grobarima i loše vesti o Pantiću: "Voleo bih da izmenim Rikarda u 60. minutu"

Nada se trener crno-belih velikoj podršci u Humskoj protiv Anortozisa

  • 8
Partizan - Santa Klara

Foto: Nikola Tomić

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pozvao je navijače da u velikom broju podrže ekipu na meču protiv Anortozisa (četvrtak 18.45), koji je odlučujući za plasman u evropsko proleće. Crno-belima je dovoljan i bod da prođu grupu i obezbede osminu finala Lige konferencije.

Otkrio je Aleksandar Stanojević da Danilo Pantić gotovo sigurno neće biti u konkurenciji za tim, a da problem sa povredom ima i Aleksandar Šćekić.

- Svi znamo šta nam ova utakmica nosi i koliko je bitna za nas. Imamo kadrovskih problema, Pantić je neizvestan i gotovo sigurno neće biti u konkurenciji i Šćekić je takođe u malom problemu, nadam se da će on biti zdrav. Zato nam je izuzetno potrebna pomoć naših navijača, koji su sa velikom energijom bili uz nas. Oni su nas uveli u Evropu protiv Sočija i Santa Klare fanatičnim navijanjem i zato nam je sutra potrebna njihova pomoć, jer čujemo i da Kiprani dolaze u velikom broju što se tiče gostujućih navijača, svakom igraču i nama je potrebna pozitivna energija i podrška.

Stanojević ističe da je ovo najvažnija utakmica u polusezoni, a ne zavarava ga loša forma Anortozisa, koji već tri utakmice ne zna za pobedu u prvenstvu i da navodno dolazi bez četiri igrača.

- U fudbalu je uvek ista priča, poslednja utakmica je najvažnija, ali ova te vodi direktno na proleće u Evropi, pa možemo da kažemo da je najvažnije. Anortozis igra promenljivo, u stanju su da povedu 2:0 u Estoniji, pa igraju 2:2 sa Florom, mogu da pobede Gent, ali i da izgube od najslabije ekipe u svom prvenstvu. Da li će doći i u kakvom sastavu, ne znam, znam da mnogo rotiraju i da im štoper neće igrati zbog tri žuta kartona.

- Oni s jedne strane igraju rasterećeno u gostima, došli su u situaciju da mogu da zavise od sebe. Utakmica traje 90 minuta, možete i u 90. da date gol i odete dalje. Mi igramo pred našim navijačima, ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru, nećemo mnogo da izmišljamo. Naravno da imamo i plan B, ako moramo da jurimo rezultat. Plan A kao i uvek i B, ako nam bude bio potreban.

FK Partizan - FK  Novi Pazar

Foto: MN Press

Stanojević ističe da je ponosan na sve što je urađeno do sada u polusezoni, a novinari su ga pitali da li će biti zadovoljan pobedom protiv Anortozisa i na preostale dve "lakše" utakmice u prvenstvu.

- To lakše je možda vama, ali nama nije lakše. U ponedeljak je sneg i led, ne znam kakvi će biti uslovi. Trenutno smo zadovoljni i pošto je fudbal specifičan i po poslednjoj utakmici krojite mišljenje, sačekao bih kraj i nakon toga analizu. Do sada sam zadovoljan i ponosan na sve što smo uradili.

Smatra da to što je sudija zemljak trenera Anortozisa ne bi smelo da dovodi bilo kakvu sumnju.

- Ja bih se vratio na vašu prvu rečenicu, UEFA je isuviše ozbiljna organizacija, ne mogu da verujem da nešto može da ide u tom pravcu, ne razmišljam u tom pravcu.

Povreda Pantića je mnogo poremetila Partizan, ali Stanojevića raduje uzlazna forma Lazara Pavlovića i povratak Holendera.

- Dača Pantić nam izuzetno znači, odličan je cele polusezone, imamo hendikep da tri nosilaca nisu sa nama. Pantić će pokušati da trenira, mada mu nalazi pokazuju da ne može. Lazar je dobro igrao, ja verujem u svakog igrača, zato ih rotiram dosta. Lazar je već tri godine u prvom timu, ima iskustva. Verujem da može da odgovori, igrao je dobro, zašto ne bi odgovorio. I Holender, pričao sam sa njim, prvi put je posle dužeg vremena 100 odsto spreman.

Partizan - Vojvodina

Foto: MN Press

Da li ćete razmišljati o bodu koji je dovoljan za plasman dalje?

- O tome da je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu, jer  u fudbalu vam se sve promeni u sekundi. Razmišljamo o svemu, na više načina i da menjamo formaciju. Nešto moramo da rizikujemo i da igramo na neki drugi način.

Kakva je šansa da mladi igrači, Jović i Milovanović dobiju šansu u utakmici ovakve važnosti?

- Oni su u dobroj formi, Jović nagoveštava formu, mora da bude konstantan, Milovanović se dokazuje stalno. Nema mlađi - iskusni, ako se pokazuju na treningu, imaju podjednake šanse da budu akteri ove utakmice.

nemanja jović

Foto: MN Press

Ko će izvoditi penal, ako bude dosuđen?

- S obzirom da smo imali dosta eliminacionih utakmica, vežbali smo ih i gledali smo ko dobro šutira. Jović je bio najbolji izvođač od igrača na terenu i zato je šutirao na poslednjem meču, sutra ko bude na terenu imaćemo broj 1, 2, 3, imaćemo pripremu unapred.

Partizan je ove sezone bio najbolji kad je najbitnije, Stanojević se nada da će to biti ponovo slučaj.

- Nama je svaka utakmica moranje, ali za sve utakmice koje su bile eliminacione, bili smo pravi, karakter je bio pravi, pokazali smo da znamo šta hoćemo, verujem da to možemo i sutra.

Upitan je i da li bi voleo da izmeni Rikarda u 85. minutu da dobije ovacije, ili da uđe Milovanović ako bude potrebno.

- Ja bih voleo u 60. minutu da izađe Rikardo. Razmišljamo o svim scenarijima, neću još da im dam informacije sve, tek sutra ću ih obavestiti.

Dotakao se Stanojević i teme da je Kvinsi Menig promenio stranu i počeo da ima bolji učinak.

kvinsi menig

Foto: MN Press

- Voli više da igra po levoj strani, ali po desnoj je postigao golove. Nekada pravimo proboj po boku sa dve iste noge, da imamo dobar centaršut i da prođemo ako imamo neke visoke igrače u centrali, to je jedan od razloga. Imamo i neke igrače koji ne mogu da igraju desno. Zadovoljan sam kako ispunjava svoje obaveze.

Na kraju je trener Partizana upitan i o sve boljoj situaciji Srbije kada je u pitanju borba za dva mesta u Ligi šampiona.

- Naravno da znači, ali da gledamo da svako uradi svoj deo posla, pa da posle kad se završi da pričamo o tome. U ovom trenutku ne razmišljam šta će biti za dve godine, razmišljam da damo sve od sebe, kao i prvog dana i da uradimo dobro prvo za ove momke, za klub, za naše navijače, pa onda pričamo o našim nekim novim nivoima. Ceo impuls je dala reprezentacija Srbije koja je otišla na Svetsko prvenstvo, to svima nama daje motivaciju da i mi nešto donesemo - zaključio je Aleksandar Stanojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    8. decembar 2021 | 13:52

    Biće jaka podrška maksimalno 2000-3000 navijača.igrom i rezultatima se zaslužuje podrška.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. decembar 2021 | 13:27

    Шћекић костоломац се изгледа мало самоповредио кад је скрљао неког

  • Dule

    8. decembar 2021 | 16:01

    nema tog rezultata da opere sve tvoje izdaje u korist srpske sramote zvana zvezda i narodu poznatija kao opajdara.izdao si i opt ces..sumu ti necemo oprostiti kao ni igru protiv spomenute bruke srspkoga naroda kojoj ti pripadas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA