≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uneo je smirenost": Nemci hvale bivšeg igrača Čuke, da li je vreme i za Piksijev poziv?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mašović najzaslužniji za Bohumov rast u Bundesligi

  • 0
Erhan Mašović

Foto: MN Press

Nekadašnji defanzivac Čukaričkog Erhan Mašović verovatno igra svoj najbolkji fudbal otkako je otišao u Evropu sa Banovog brda, što se istovremeno reflketovalo u na rezultate njegovog Bohuma!

Naime, defanzivac je odigrao poslednjih devet utakmica za Bohum, a klub je u tom periodu osvojio 16 bodova i pozicionirao se na sredini tabele nemačke Bundeslige.

O igrama Erhana Mašovića pisali su i nemački novinari, koji ističu da je ovaj momak „zgrabio šansu koju mu je ukazao trener Tomas Rajs“.

- Uspon Erhana Mašovića (23) u dresu Bohuma nije slučajnost. Srbin je prošle sezone u drugoj Bundesligi bio daleko od startnih 11. Međutim, ovaj disciplinovani defanzivac se nije štedeo na svakom treningu, uvek je davao maksimum. Posle poraza na domaćem terenu od Bajerna sa čak 7:0, trener Tomas Rajs rešio je da promeni odbranu, dao je šansu i Mašoviću. A on je uneo u igru Bohuma smirenost, dobio je mnogo duela sa protivničkim igračima. Rezultat: Bohum je osvojio 16 bodova u poslednjih devet kola, u kojima je Mašović konstantno igrao - naveli su činjenice nemački novinari, koji su bili puni hvale za nekadašnjeg prvotimca Čukaričkog.

Mašović je Čuku napustio 2017. godine kada je potpisao ugovor sa belgijskim velikanom Brižom. Prošao je ovaj momak, rođen u Novom Pazaru, gotovo čitavu omladinsku školu kluba sa Banovog brda, debitovao je još 2016. sa nepunih 18 godina, a njegove kvalitete brzo su prepoznali klubovi širom Starog kontinenta. Na kraju, najbrži su bili upravo Belgijanci.

Erhan Mašović

Printkskrin: SportBild.de

Usledile su pozajmice u slovačkom Trenčinu i danskom Horsensu, gde je Mašović sticao iskustvo, a potom ga je prošle sezone angažovao nemački Bohum. Klub je tada bio u drugoj nemačkoj ligi, popularnoj Cvajti, i dominantno je izborio povratak u elitni rang. I ove sezone Bohum igra sjajno, a to važi i za Mašovića, momka koji je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije Srbije.

Kako igra, ne bi bilo iznenađenje da u skorije vreme dobije poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija koji svakako kuburi sa igračima u defanzivnoj liniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA