≫ 

Partizanov tim za Anortozis: Stanojević za meč jeseni na teren šalje najbolje što ima

Crno-beli zbog problema sa povredama neće biti u najjačem sastavu, ali se uzdaju u domaći teren i podršku sa tribina, vrednu evropskog proleća

  • 12
FK Partizan SASTAV prazan

Foto: Telegraf.rs

Prebrodio je Partizan najteža iskušenja u Superligi Srbije i održao se na prvom mestu sa velikim izgledima da ostane vodeći na tabeli kada se spusti zavesa na takmičarsku jesen, ali je ostao još jedan važan ispit pred izabranicima Aleksandra Stanojevića i to u Ligi konferencija gde bi u poslednjem duelu 6. kola sa Anortozisom (četvrtak 18.45, Arena sport, RTS), mogli da se domognu i evropskog proleća, što je svakako veliki uspeh.

Na taj način crno-beli ne samo da bi dodatno podigli rejting klubu i zaradili više nego pristojnih 1.125.000 evra bonusa, već bi bodovno doprineli i našem fudbalu omogućavajući u perespektivi daleko povoljnije pozicije u kvalifikacijama.

Činjenica da je godina na izmaku uzima i svoj danak u povdedama igrača i to je zapravo najveći problem Stanojevića i stručnog štaba, koji su taman dobrano kompletirali roster za minuli meč domaćeg prvenstva, dogodili su se novi pehovi od kojih će sigurno zavisiti i neke odluke u vezi sa timom za Kiprane.

To se, pre svega, odnosi na probleme Danila Pantića, koji još od revanša sa Sočijem, u kvalifikacijama za Ligu konferencija, muči muku sa primicačem, a što je Stanojević javno i izgovorio dan pred sutrašnju utakmicu. Isto važi i za Aleksandra Šćekića i kada se tome pridoda odsustvo najvažnijih igrača manevra - Bibrasa Natha i Lazara Markovića, jasno je pozicija crno-belih nije sjajna. No, ne mogu da se žale, jer i gosti dolaze bez četvorice prvotimaca.

Zato nema sumje da će se Stanojević u defanzivnoj liniji osloniti na proverene snage, igače koji su do sada izeli i najveći tere takmiučenja na svim frontovima. Uz golmana Aleksandra Popovića to su Aleksandar Miljković koji će dobiti prednost u odnosu na Marka Živkovića zbog defanzivnih karakteristika, potom Igor Vujačić i Siniša Saničanin kao tandem centralnih defanzivaca, te Slobodan Urošević kao prvi izbor, ali i trenutno jedini raspoloživi levi bek.

Podmlađeni manevar

Partizan sastav

Foto: Telegraf

 

Sastavljanje veznog reda bi sigurno bilo lakše da su Natho i Marković uz tim, a Šćekić potpuno zdrav, međutim, kako to nije slučaj neka rešenja su naprosto predvidiva. Tako je Miloš Jojić i Saša Zdjelar zauzeti svoje pozicije ispred odbrane, dok će na bokove Kvinsi Menig (desno, iako mu više leži mesto uz levu aut-liniju) i Nemanja Jović koji će na svoju prirodnu poziciju.

Uloga "mozga tima" će pripasti mladom Lazaru Pavloviću, koji se u odsustvu Natha ustalio u startnoj postavi i u opisu posla će mu biti da organizuje igru, pronađe "pukotine" u odbrani rivala i na taj način omogući Rikardu Gomešu, drugim ofanzivcima, pa i sebi da ugroze gol Anortozisa.

Gotovo sve važne mečeve minule jeseni, pogotovo u Humskoj, Partizan je rešio u svoju korist, bilo da je imao adekvatnu podršku ili, pak, ostao bez vetra u leđa. Ovoga puta je zaista važno da grobari dođu u pravom broju, kada već pristalice Kiprana najavljuju veliku podršku svom timu, i "poguraju" igrače do evropskog proleća. Taj faktor bi mogao da bude presudan...

Video: Uspomena na Partizanovu desetku: Komemoracija Moci Vukotiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.m

    8. decembar 2021 | 20:32

    On je najjace poslao i protiv Flore da rese sve pre poslednjeg kola ...

  • SaleS

    8. decembar 2021 | 19:52

    Ali najjaci su mi lazni Grobari koji prizivaju smenu Stanoja na klupi Parizana i lazne Delije koji prizivaju smenu Dekija na klupi Zvezde...

  • RSK

    8. decembar 2021 | 19:46

    TRENERSKA GROMADA SAMROK FLORA STANOJE PROPAST PARTIZANA Dokle vise Miljković, Jojic i Jovic UPRAVA NAPOLJE ZAJEDNO SA SVOJIM TRENEROM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA