≫ 

Zvezdin sastav za Bragu: Cementira se defanziva, jedna dilema i "lažna devetka"

Stankovićevi borci imaju 90 minuta da krunišu sjajnu evropsku jesen

  • 36
Fk Crvena zvezda SASTAV

Foto: Telegraf.rs

To je to - kucnuo je Zvezdin čas istine. Pred crveno-belima su dva puta od srede uveče, svaki vodi u evropsko proleće, ali samo jedan će pružiti više sreće, više satisfakcije i izliva zadovoljstva, i novca, veći rejting - onaj kojim će tim Dejana Stankovića krenuti ako ne bude izgubio meč u Bragi.

Meč odluke je pred crveno-belima, da se kruniše minula evropska jesen, stavi zarez pred odmor i napune se baterije za proleće koje će Stankovićev tim, nadamo se, krenuti odande gde je stao, u Ligi Evrope.

Trener srpskog prvaka je bio primoran da se vine put Iberijskog poluostrva bez trojice stranaca, ključnog šrafa Sanogoa i nezadovoljnih Dionija i Falkoa. Francuz i Italijan nisu mentalno spremni za ovakvu bitku u kojoj samo ratnički duh i maksimalna posvećenost obavezama može doneti prevagu.

Stanković je svestan da Zvezdi i remi može obezbediti željeni rezultat, jasno je da neće srljati i napasti protivnika po svaku cenu, otud je izvesna opcija u postavi sa Benom kao najisturenijim igračem protiv Brage.

Pavkov će šansu čekati sa klupe, kao i mladi Lazetić koji iz meča u meč potvrđuje veliki talenat i figurira kao solidan adut da se kao "tajno oružje" napadne Braga. Ne bi bilo prvi put da jedan zvezdin mladić zablista u Bragi. Na istim mestu, pre 16 godina, briljirao je Vladimir Stojković koji dotad nije bio u prvom planu kod Zenge, ali je Italijan imao njuha da Ranđelovića ostavi na klupi, ubaci Stojkovića u vatru, a ovaj donese grupu Lige Evrope.

Fk Crvena zvezda SASTAV

Foto: Telegraf

Elem, u sredu uveče, rezultat Zvezde će u velikoj meri zavisiti od saradnje defanzivne grupe koja kreće sa Borjanom i triom Eraković, Dragović, Pankov, s tim što bi i Degenek mogao da se uključi umesto Erakovića, mada deluje da je iskusni štoper istrošio kredite kod Stankovića.

Po bokovima će delovati Rodić i Gobeljić, dodatno osiguranje biće Petrović koji će imati najteži zadatak - da nadomestiizostanak Sanogoa, dok je Kangi ostavljena uloga da nametne kreaciju i poveže redove u sredini.

Zvezdi, podsećamo, i egal donosi plasman dalje, pobeda bi ga zaokružila sjajnu evropsku jesen, a čak ni poraz ne bi bio fatalan ukoliko dođu prijatne vesti iz bugarske gde se čeka kiks Midtjilanda.

Naravno, u kakvom god sastavu, u kakvoj god formaciji igrači Zvezde istrče na teren, prvo i osnovno što se mora kad je ovakav ulog u igri - spartanska borba i ogromna želja da se dođe do cilja.

Video: Šemsa trešti na ulicama Porta, navijači Zvezde prave ludu atmosferu pred Bragu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    8. decembar 2021 | 21:42

    Pankov ispred Degeneka? Ako je ovo tacno, onda mi ne zasluzujemo ni ligu konferencija da igramo...

  • rezime i pitanje

    8. decembar 2021 | 21:32

    deki nas je izbacio iz lige sampiona (dve godine za redom) verovatno izgubio titulu sampiona u domacem prvenstvu sada ce da nas izbaci iz lige evrope u trecu ligu. sta jos treba da se desi da mi dobijemo boljeg strucnjaka

  • KOLIKO JE SATI

    8. decembar 2021 | 21:29

    vreme je da deki dobije otkaz ili podnese ostavku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA